Άρθρο Localit 23 Αυγούστου, 2024

Αναβαθμίζεται ο οδοφωτισμός του Δήμου Πωγωνίου

Τη σύμβαση για το έργο αναβάθμισης του συστήματος οδοφωτισμού με την αντικατάσταση 4.744 λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας, με λαμπτήρες Led, υπέγραψε ο δήμαρχος Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο ενεργειακής αναβάθμισης με μεγάλο περιβαλλοντικό και οικονομικό όφελος για τον παραμεθόριο Δήμο και αφορά την αντικατάσταση των λαμπτήρων σε δημόσιους χώρους, ήτοι οδοφωτισμό οδών, πλατειών, πάρκων και λοιπόν κοινόχρηστων που θα μειώσει σημαντικά την ετήσια δαπάνη του οδοφωτισμού και του ενεργειακού αποτυπώματος.

«Η συνολική εξοικονόμηση ενέργειας που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του συστήματος οδοφωτισμού θα είναι πάνω από 60%. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο με πολλαπλά οφέλη, οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά, αφού εξίσου σημαντική θα είναι η μείωση των εκπομπών ρύπων από την ορθολογικότερη αξιοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας»  δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου  Κωνσταντίνος Καψάλης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 1.667.973,60€ με Φ.Π.Α.24% και προαίρεση ποσοστού 20%  και θα χρηματοδοτηθεί από το Δήμο Πωγωνίου μέσω ιδίων πόρων προερχόμενων από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…