Άρθρο Localit 16 Φεβρουαρίου, 2024

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων

Τη σύμβαση για ένα σημαντικό έργο που αφορά τις υποδομές Πολιτισμού στον Δήμο Φαρσάλων, την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων, υπέγραψε ο δήμαρχος Μάκης Εσκίογλου.

Το έργο συνολικού κόστους 310.556,52 ευρώ πλέον Φ.Π.Α, χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς πόρους κατά 75% και στο υπόλοιπό του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Το Πολιτιστικό μας Κέντρο αποτελεί το σημείο αναφοράς της περιοχής μας για κάθε δραστηριότητα που αφορά στον πολιτισμό, στην ιστορία, στην παράδοσή μας, στις τέχνες και στα γράμματα. Ένας χώρος που χρησιμοποιείται όχι μόνον από τον Δήμο, αλλά και από Συλλόγους και φορείς. Είναι λοιπόν αυτονόητα αδήριτη η ανάγκη, οι εγκαταστάσεις του να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ώστε όλες οι δράσεις να λαμβάνουν χώρα σε ένα ιδανικό και καλαίσθητο περιβάλλον», δήλωσε ο δήμαρχος Φαρσάλων.

Μεταξύ άλλων στις εργασίες περιλαμβάνεται μερική αντικατάσταση της οροφής, αποξήλωση κουφωμάτων, κιγκλιδωμάτων και λοιπών μεταλλικών κατασκευών, καθαίρεση επιστρώσεων δαπέδου και τοίχου, τοπική αντικατάσταση του  πεζοδρομίου, αντικατάσταση σωληνώσεων απορροής ομβρίων και αποχέτευσης, εξωτερικά του συστήματος θερμομόνωσης, θερμική μόνωση, τοποθέτηση κλιματιστικών μονάδων, επισκευή φθαρμένων επιφανειών και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος ισχύος 20kWp.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…