Άρθρο Localit 16 Σεπτεμβρίου, 2022

Έργα ανάπλασης στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στο Ίλιον

Ένα ακόμα έργο αναμένεται να παραδοθεί σε λίγους μήνες στους πολίτες του Ιλίου, καθώς ξεκίνησαν σήμερα  Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου οι εργασίες για την ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου στο κέντρο της πόλης, συνολικού προϋπολογισμού 546.408,90€.

Το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», στον Άξονα Προτεραιότητας «Διατήρηση και Προστασία του Περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων», που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής, με ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης τον ΑΣΔΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης της Στρατηγικής ΟΧΕ/ΒΑΑ της Δυτικής Αθήνας.

Στόχος είναι η λειτουργική, αισθητική και βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας, με σύγχρονες πρακτικές, εξοπλισμό και υλικά, ηλεκτροφωτισμό χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, πεζοδρόμια με ειδική όδευση τυφλών, ράμπες για την προσβασιμότητα ΑμεΑ και ειδικές επιστρώσεις δαπέδων που θα διευκολύνουν τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα, ώστε να κάνουν χρήση της πλατείας όλοι οι πολίτες, παιδιά και οικογένειες, ενώ περιμετρικά θα μπορούν να αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

«Οι πλατείες αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς στο αστικό πλαίσιο και φορείς δημόσιας ζωής, ενώ η αναβάθμισή τους συνεπάγεται συμμετοχή, οικειοποίηση, ικανοποίηση της ανάγκης για ψυχαγωγία και κοινωνικές σχέσεις. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρο του ΑΣΔΑ Ανδρέα Παχατουρίδη, τα υπηρεσιακά στελέχη, τους αιρετούς και υπηρεσιακούς μου συνεργάτες, καθώς και όλους όσοι συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση των διαδικασιών, και να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε ακούραστα να προκρίνουμε, να διεκδικούμε και να υλοποιούμε κάθε έργο που συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών»τόνισε ο δήμαρχος Ιλίου Ν. Ζενέτος.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκατό νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων θα εγκατασταθούν στο Ηράκλειο

Τον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των 100 νέων  υπογείων κάδων στο Ηράκλειο,…

Βιώσιμες Πόλεις 16 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Επιμόρφωση στελεχών του Δήμου σε θέματα κλιματικής ουδετερότητας

Επιμόρφωση στελεχών του σε θέματα κλιματικής ουδετερότητας, υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων και η  e-trikala ΑΕ.…

Βιώσιμες Πόλεις 15 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Επεκτείνεται το δίκτυο υπόγειων κάδων σε γειτονιές της πόλης

Νέα συστήματα υπόγειων κάδων συμβατικού απορρίμματος και ανακύκλωσης τοποθετεί αυτό το διάστημα σε τέσσερις γειτονιές…