Άρθρο Localit 09 Αυγούστου, 2022

Ανακύκλωση ρούχων στον Δήμο Κιλελέρ

Ξεκίνησε στο Δήμο Κιλελέρ η διαδικασία της ανακύκλωσης ρούχων σε συνεργασία με την εταιρεία East-West Greece.

Με κεντρικό σύνθημα «Δώστε στα ρούχα σας μια νέα ζωή» η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου τοποθέτησε αρχικά στη Νίκαια, τη Χάλκη, τον Πλατύκαμπο, το Μελισσοχώρι και το Ομορφοχώρι τους κάδους ανακύκλωσης ρούχων.

Εκεί οι δημότες μπορούν να ανακυκλώσουν ρούχα, παπούτσια, ζώνες, παιδικά παιχνίδια, τσάντες, κουρτίνες κουβέρτες, μαξιλάρια και σεντόνια. Τα άριστα ποιοτικά από αυτά διατίθενται στις κοινωνικά  ευπαθείς ομάδες ενώ τα υπόλοιπα παίρνουν το δρόμο της ανακύκλωσης.

Στα οφέλη της ανακύκλωσης  αναφέρθηκε η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας Β. Χλιάπη-Γκουνιαρούδη, και κάλεσε τους συνδημότες της να αγκαλιάσουν και αυτήν την ενέργεια όπως έκαναν και με προηγούμενες πρωτοβουλίες, οικολογικού χαρακτήρα που θέσπισε  ο Δήμος Κιλελέρ  (αύξησε τα ρεύματα ανακυκλώσιμων υλικών με χωριστή διαλογή και συγκεκριμένα πλαστικών καπακιών, φελιζόλ, συσκευασιών φυτοφαρμάκων, ηλεκτρικών συσκευών, κηπευτικών απορριμμάτων-κλαδιών κ.λπ).

«Πολλαπλά είναι τα οφέλη της ανακύκλωσης των ρούχων που αρχίσαμε πιλοτικά να υλοποιούμε σε κοινότητες του Δήμου μας. Με αυτή μας τη δράση μειώνουμε περαιτέρω την ποσότητα οικιακών απορριμμάτων που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής (ΧΥΤΑ), ελαφρύνουμε τους πολίτες από πρόσθετες οικονομικές επιβαρύνσεις στα δημοτικά τέλη από το κόστος ταφής των εν λόγω απορριμμάτων, μειώνουμε την κατανάλωση πόρων ενέργειας για την κατασκευή νέων υφασμάτων, συνεισφέρουμε στη διαμόρφωση ενός υγιεινού περιβάλλοντος και παράλληλα στηρίζουμε τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Καλώ του συνδημότες μου να υιοθετήσουν τη δράση της ανακύκλωσης των ρούχων για να κάνουμε όλοι  μαζί ένα ακόμα βήμα προς καθαρότερο περιβάλλον για μας και τα παιδιά μας», όπως δήλωσε.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιστέρι: Compost και φυτά στους πολίτες που συμμετέχουν στο ρεύμα καφέ κάδων

Compost (εδαφοβελτιωτικό) και μικρά φυτά, από το δημοτικό φυτώριο, θα μοιράσει στους πολίτες που συμμετέχουν…

Βιώσιμες Πόλεις 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: Κατασκευή χώρου στάθμευσης στο Έλος Αγυιάς και ανοιχτού θεάτρου στο πρώην κάμπινγκ

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», εντάχθηκε το έργο του Δήμου Πατρέων: Κατασκευή χώρου στάθμευσης…

Βιώσιμες Πόλεις 29 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοζάνη 2030: Ο Δήμος Κοζάνης στο Δίκτυο Πόλεων CrAFt

Ο Δήμος Κοζάνης κάνει ακόμη ένα βήμα προς την μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα με την…