Άρθρο Localit 14 Ιουνίου, 2022

Ανακατασκευάζονται οι σκάλες του Ιστορικού Κέντρου Πάτρας

Υπογράφηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο η σύμβαση, για ένα ακόμα έργο που θα βελτιώσει την εικόνα και την λειτουργία της  Πάτρας και αφορά τις Σκάλες στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η σύμβαση υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και την Εργοδυναμική Πατρών ΑΤΕ και πρόκειται για το έργο: «Ολοκληρωμένη αστική ανάπτυξη Ιστορικού Κέντρου – Ανακατασκευή κλιμάκων Ιστορικού Κέντρου Πάτρας», προϋπολογισμού 265.000 ευρώ.

Οι εργασίες, βασίζονται στην αρχιτεκτονική μελέτη του Δήμου Πατρέων, και βάσει αυτής, προβλέπονται να εκτελεστούν ανά σκάλα, μεταξύ άλλων τα εξής:

Σκάλες Αγίου Νικολάου:

Αποξήλωση των σιδηρογωνιών προστασίας και επανατοποθέτηση νέων, πλήρης καθαρισμός σκαλοπατιών, αποξήλωση της τελικής επίστρωσης. Επισκευή -όπου απαιτείτα- των τσιμεντένιων κιγκλιδωμάτων και σε περίπτωση που η φθορά είναι μεγάλη θα γίνει νέα κατασκευή των συγκεκριμένων τμημάτων, καθώς επανακατασκευή των τσιμεντένιων κολωνακίων στα κιγκλιδώματα, νέα φωτιστικά κ.λπ.

Σκάλες Γεροκωστοπούλου:

Πλήρης καθαρισμός σκαλοπατιών, επεξεργασία της επιφάνειας των πέτρινων πατημάτων για την βελτίωση της ολισθηρότητας.

Αποξήλωση των πλακοστρώσεων στα πλατύσκαλα και επίστρωση με μαρμάρινες πλάκες, που θα προέλθουν από την αποξήλωση πεζοδρομίων του ιστορικού κέντρου, τα οποία θα ανακατασκευαστούν με νέες λίθινες πλάκες, ακανόνιστου σχήματος. Με τον ίδιο τρόπο θα ανακατασκευαστούν και τα σκαλιά που βρίσκονται αριστερά της κεντρικής σκάλας, ενώ θα καταργηθεί η βοηθητική σκάλα που βρίσκεται στα δεξιά της κεντρικής.

Επισκευή των μεταλλικών κιγκλιδωμάτων και χρωματισμοί όλων των σιδερένιων  επιφανειών, νέα φωτιστικά κ.λπ.

Σκάλες Πατρέως:

Πλήρης καθαρισμός σκαλοπατιών, όπως και με τις προηγούμενες, επανακατασκευή των βάσεων στις κουπαστές και τα φωτιστικά (νέα φωτιστικά που θα τοποθετηθούν με άλλη εργολαβία). Προσεκτική αποξήλωση των πλατύσκαλων, που έχουν υποστεί καθίζηση, βελτίωση αντιολισθηρότητας της επιφάνειας, καθαρισμός λιθοδομών και στοάς της οδού Ηφαίστου, επισκευή των μεταλλικών κιγκλιδωμάτων και χρωματισμοί όλων των σιδερένιων  επιφανειών.

Σκάλες Τριών Ναυάρχων:

Αποξήλωση των σιδηρογωνιών προστασίας και επανατοποθέτηση νέων, πλήρης καθαρισμός σκαλοπατιών, αποξήλωση της τελικής επίστρωση των πατημάτων των σκαλοπατιών και των πλατύσκαλων, αποξήλωση των παλιών υδρορροών για τα όμβρυα, επισκευή των μεταλλικών κιγκλιδωμάτων και χρωματισμοί όλων των σιδερένιων  επιφανειών.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χρώμα στα σχολεία του Δήμου Χανίων

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και αισθητικής αναβάθμισης στους αθλητικούς χώρους σε προαύλια των σχολικών μονάδων…

Βιώσιμες Πόλεις 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Η.Ν. Ψαρών: “Ψαρεύουμε” τα σκουπίδια – Προστατεύουμε το θαλάσσιο πλούτο μας

Δίωρη Εθελοντική Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμάνι του, διοργανώνει ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών…

Βιώσιμες Πόλεις 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βιοκλιματική ανάπλαση του κεντρικού πεζοδρόμου του Βελεστίνου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εργασίες για την αρχιτεκτονική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του κεντρικού πεζόδρομου του Βελεστίνου, βρίσκονται  σε εξέλιξη…