Άρθρο Localit 09 Μαρτίου, 2021

Αναδάσωση 935 στρεμμάτων στην Π.Ε. Ροδόπης ως περιβαλλοντικό ισοζύγιο για τον αγωγό ΤΑΡ

Ολοκληρώθηκαν έργα αναδάσωσης  στον δήμο Αρριανών της Π.Ε. Ροδόπης υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και τα οποία αφορούν σε 51 στρ. στην δασική θέση “Αναδασώσεις Σμιγάδας”, 398 στρ. στην θέση “Ρέμα Γυρολόγος”, 206 στρ. στην θέση “Χλόη”, 187 στρ. στην θέση Τριγωνομετρικό” και 93 στρ. στην θέση “Κλέφτης”.

Τα έργα εντάσσονται  στο πλαίσιο της υποχρέωσης της εταιρίας Διαδριατικός Αγωγός Αερίου –  (TAP) να αναδασώσει αντίστοιχη έκταση με αυτή που καταλαμβάνει (περιβαλλοντικό ισοζύγιο) η επέμβασή της : Διαδριατικός Αγωγός υψηλής πίεσης (ΤΑΡ) και Συνοδευτικές εγκαταστάσεις – Ελληνικό Τμήμα.

Η κοινοπραξία που ανέλαβε την εκπόνηση του έργου, ως ανάδοχος της εταιρείας Trans Adriatic Pipeline (T.A.P.) AG, προχώρησε στην εκπόνηση μελετών και την υλοποίηση έργων για την αναδάσωση συνολικά 935 στρ. στην περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.

Για το έργο αυτό χρησιμοποιήθηκαν περίπου 170.000 δενδρύλλια κωνοφόρων και πλατύφυλλων ειδών τα οποία παρήχθησαν στα δασικά φυτώρια Αμβροσίας και Οργάνης τα οποία διαχειρίζεται η Διεύθυνση Αναδασώσεων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και η οποία ήταν επιβλέπουσα των εργασιών αναδάσωσης.

Για την επιτυχή περάτωση του έργου πραγματοποιήθηκαν εργασίες απομάκρυνσης βλάστησης (βοτάνισμα – σκάλισμα), διαμόρφωσης λεκάνης συγκράτησης νερού, τοποθέτησης δεκαεπτά πλαστικών δεξαμενών και σωλήνων, ποτισμάτων, λίπανσης, ψεκασμών για την καταπολέμηση προσβολών από έντομα και κατασκευής περιφράξεων.

Στόχος του έργου, πέρα από την αποκατάσταση του δασικού πλούτου και την οικολογική και αισθητική αναβάθμιση, ήταν η σταθεροποίηση των εδαφών και η προστασία των γύρω περιοχών από τις πλημμύρες κατά τις περιόδους έντονων βροχοπτώσεων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν καλοκαιρινά Camps του Δήμου Αθηναίων

Δωρεάν αθλητική και δημιουργική απασχόληση προσφέρει η Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Αθηναίων σε παιδιά ηλικίας…

Ενδιαφέρουν 20 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ιωαννιτών: Ανοιχτές λόγω καύσωνα οι κλιματιζόμενες αίθουσες των ΚΑΠΗ

Στη διάθεση όλων των πολιτών είναι από τις επτά το πρωί ως τις τρεις το…

Ενδιαφέρουν 20 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζωγράφου: Ανοικτές αυλές των σχολείων για τα παιδιά της πόλης

Ανοιχτές θα παραμείνουν οι αυλές σε σχολεία του Δήμου Ζωγράφου για την καλοκαιρινή περίοδο, για…