Άρθρο Localit 13 Απριλίου, 2017

Αν. Αττική: Άρχισαν οι ψεκασμοί για την αντιμετώπιση των κουνουπιών

Από το Εθνικό Πάρκο Σχινιά στον Μαραθώνα, ξεκίνησε τους φετινούς αεροψεκασμούς η αρμόδια διεύθυνση της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, ως υπεύθυνη εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2017.

Σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρία εκτέλεσης του έργου, πραγματοποίησε το πρωί την 1η εφαρμογή για προνυμφοκτονία από αέρος στον υδροβιότοπο Εθνικού Πάρκου Σχινιά με βιοκτόνα σκευάσματα. Ο αεροψεκασμός εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα σε όλους τους δήμους της και περιλαμβάνει 10 εφαρμογές από εδάφους (έχουν ξεκινήσει από 20 Μαρτίου) και συνολικά 7 από αέρος (η 2η εφαρμογή έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 21 Απριλίου).

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πέτρο Φιλίππου, ο οποίος συμμετείχε στην σημερινή επιχείρηση, «τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η 2η φάση επίγειων εφαρμογών σε όλους τους δήμους της Ανατολικής Αττικής».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 26 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Σκύδρας: «Πασχαλινό τραπέζι για όλους» με συλλογή τροφίμων

Δράση αλληλεγγύης με τίτλο «Πασχαλινό τραπέζι για όλους» υλοποιεί και φέτος ο Δήμος Σκύδρας, ενόψει…

Ενδιαφέρουν 23 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στους Δελφούς ο Υπουργός Αθλητισμού για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων

Επίσκεψη στον Δήμο Δελφών πραγματοποίησε την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026 ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης,…

Ενδιαφέρουν 18 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κανείς μόνος σε ώρα ανάγκης: Μητρώο ευάλωτων πολιτών στον Δήμο Λαμιέων

Ο Δήμος Λαμιέων προχωρά σε επικαιροποίηση του Ειδικού Μητρώου προληπτικής απομάκρυνσης ευάλωτων πολιτών, καλώντας τους…