Άρθρο Localit 02 Σεπτεμβρίου, 2019

Άμεση προτεραιότητα στη στελέχωση των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου

Εκατόν σαράντα πέντε επαγγελματίες υγείας αναμένεται να αναλάβουν υπηρεσία στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, το επόμενο διάστημα, καθώς οριστικοποιήθηκαν και αναρτήθηκαν την Παρασκευή 30 Αυγούστου, οι πίνακες των επιτυχόντων του προγράμματος PHILOS – II.

Πιο συγκεκριμένα, εντός των επόμενων τριών εβδομάδων θα έχουν αναλάβει υπηρεσία γιατροί, νοσηλευτές, μαίες, ψυχολόγοι, επισκέπτες υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί, διαπολιτισμικοί μεσολαβητές/διερμηνείς, διασώστες, συντονιστές πεδίου και συντονιστής υπηρεσιών.

Με εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, δίνεται άμεση προτεραιότητα στη διαδικασία υπογραφής σύμβασης με τους επιτυχόντες εκείνους, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα ΚΥΤ των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η υπογραφή συμβάσεων και ανάληψη υπηρεσίας των επιτυχόντων επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας και τα Γενικά Νοσοκομεία του ΕΣΥ των νησιών, ενώ έχει προγραμματισθεί η άμεση επαναπροκήρυξη των θέσεων που δεν καλύφθηκαν.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, επισκέφθηκε το προηγούμενο διήμερο τη Λέσβο για την εκτίμηση της κατάστασης και το σχεδιασμό αποτελεσματικών μέτρων υγειονομικής υποστήριξης των τοπικών δομών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Μητσοτάκη με τους 13 περιφερειάρχες: Στο επίκεντρο η πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και τα σχέδια ανάπτυξης

Τους 13 περιφερειάρχες της χώρας υποδέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.  Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία υλοποίησης των…

Ρεπορτάζ 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναδρομικές αυξήσεις για 40.000 δημόσιους υπαλλήλους με προσωπική διαφορά από τον Ιούνιο

Αναδρομικές αυξήσεις στους μισθούς τους θα δουν από τον Ιούνιο 40.000 δημόσιο υπάλληλοι που διατηρούν…

Ρεπορτάζ 29 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την προστασία των ιδιοκτησιών που επί 40 χρόνια βρίσκονταν εντός των ορίων οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων, ζητά το Π.Σ. Νοτίου Αιγαίου

Τάσσεται ομόφωνα κατά του ΠΔ και καταθέτει πρόταση κοινωνικά δίκαιη, στη βάση της ανάγκης προστασίας…