Συνάντηση με την αρμόδια υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη και τον υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο ζητά η ΠΟΕ ΟΤΑ προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση για τη συνέχιση των συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων ΕΣΠΑ στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς στα ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ και στις κοινωνικές δομές των δήμων και την οριστική λύση – μονιμοποίηση των εργαζομένων που για χρόνια στηρίζουν την καθημερινή λειτουργία τους.
Η ΠΟΕ ΟΤΑ τονίζει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στα εν λόγω προγράμματα βρίσκονται σε αναστάτωση.
«Η συνεχιζόμενη αγωνία εξασφάλισης της χρηματοδότησης για τη συνέχιση των Προγραμμάτων, η εργασιακή ανασφάλεια και η κατάρρευση των δομών σε περίπτωση μη συνέχισης των Προγραμμάτων, επιβάλουν να βρεθεί άμεσα λύση! Ως ΠΟΕ-ΟΤΑ έχουμε σε όλους τους τόνους επισημάνει, πως οι ανάγκες που καλύπτουν οι εργαζόμενοι είναι διαχρονικές, καθημερινές, αναγκαίες, τώρα και στο μέλλον. Η μονιμοποίηση των εργαζομένων μετά από πολλαπλά έτη εργασίας είναι επιτακτική ανάγκη που πρέπει πλέον να δρομολογηθεί χωρίς καθυστέρηση».
Σε αναμονή των απαντήσεων αποφασίστηκε ήδη η πραγματοποίηση κινητοποιήσεων που θα προσδιοριστούν μετά από τα αποτελέσματα των συναντήσεων με τους αρμόδιους υπουργούς εφόσον αυτές προσδιοριστούν άμεσα.
Άρθρο Localit 20 Φεβρουαρίου, 2025
Άμεση λύση για συνέχιση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ ζητά η ΠΟΕ – ΟΤΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Ετικέτες
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Ενδιαφέρουν
01 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρία αιτήματα της ΠΟΜΙΔΑ για καθαρισμό οικοπέδων με αφορμή το άνοιγμα της σχετικής διαδικτυακής εφαρμογής
Η ΠΟΜΙΔΑ με ανακοίνωσή της καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους…
Ενδιαφέρουν
01 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Ημέρα Καριέρας» για 5η χρονιά από τον δήμο Αθηναίων
Ευκαιρίες απασχόλησης και δικτύωσης σε όλους και όλες χωρίς διακρίσεις, με έμφαση σε υποψηφίους με…
Ενδιαφέρουν
01 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΕΤΑΑ: Επανέναρξη πληρωμών φορέων μετά την ανάταξη των πληροφοριακών συστημάτων
Ξεκίνησαν χθες Δευτέρα 31 Μαρτίου, από την ΕΕΤΑΑ οι πληρωμές για τη Δράση: «Προώθηση και…