Άρθρο Localit 02 Αυγούστου, 2022

Αλλάζει όψη ακόμη μία γειτονιά της Θεσσαλονίκης

Σειρά παρεμβάσεων αισθητικής, λειτουργικής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης πρόκειται να εκτελεστούν σε μια περιοχή περίπου 190 στρεμμάτων στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα μεταξύ των οδών Κοσμά Αιτωλού, Βασιλίσσης Όλγας, Αθανασίου Διάκου και Δελφών.

Υπογράφοντας σήμερα τη σχετική σύμβαση, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας επισήμανε ότι μετά την υλοποίηση των έργων, η περιοχή θα γίνει πολύ πιο φιλική στον κάτοικο και τον επισκέπτη.

Ειδικότερα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης επισήμανε ότι θα γίνουν ανακατασκευές στα πεζοδρόμια, θα δημιουργηθούν ράμπες για τα άτομα με αναπηρίες, ενώ θα υπάρξουν παρεμβάσεις αναβάθμισης του φωτισμού και αύξησης των χώρων πρασίνου. Ο τεχνικός σύμβουλος του Δημάρχου Δημήτρης Μήτρου σχολίασε ότι παράλληλα με τις εμβληματικές αναπλάσεις, γίνονται έργα και στις γειτονιές.

Στο πλαίσιο της σύμβασης που υπογράφηκε σήμερα θα γίνουν παρεμβάσεις σε 15 δρόμους και συγκεκριμένα στις οδούς Αθανασίου Διάκου, Μιαούλη, Ορέστου, Πηλίου, Χορτιάτη, Φλέμινγκ, Καλλιδοπούλου, Καραϊσκάκη, Εδμόνδου Ροστάν (28ης Οκτωβρίου – Μιαούλη), Φάωνος, Νέας Μισραχή, Κύπρου, Σααδή Λεβή, Συντ. Δαβάκη και Χαλκιδικής (από Κοσμά Αιτωλού έως 28ης Οκτωβρίου).

Η ανάπλαση στη νέα γειτονιά της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας έρχεται σε χρονική και χωρική συνέχεια των αντίστοιχων έργων που πραγματοποιήθηκαν πέριξ της οδού Χαλκιδικής, σε μια ζώνη 220 στρεμμάτων. Αυτή την περίοδο, εξάλλου, τα συνεργεία δουλεύουν σε μια γειτονιά της Τούμπας με έκταση 240 στρεμμάτων, αναβαθμίζοντας 29 δρόμους.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιστέρι: Compost και φυτά στους πολίτες που συμμετέχουν στο ρεύμα καφέ κάδων

Compost (εδαφοβελτιωτικό) και μικρά φυτά, από το δημοτικό φυτώριο, θα μοιράσει στους πολίτες που συμμετέχουν…

Βιώσιμες Πόλεις 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: Κατασκευή χώρου στάθμευσης στο Έλος Αγυιάς και ανοιχτού θεάτρου στο πρώην κάμπινγκ

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», εντάχθηκε το έργο του Δήμου Πατρέων: Κατασκευή χώρου στάθμευσης…

Βιώσιμες Πόλεις 29 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοζάνη 2030: Ο Δήμος Κοζάνης στο Δίκτυο Πόλεων CrAFt

Ο Δήμος Κοζάνης κάνει ακόμη ένα βήμα προς την μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα με την…