Άρθρο Localit 09 Μαΐου, 2024

Αλλαγή του καιρού με λασποβροχές, τοπικές καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Αλλαγή του καιρού αναμένεται στη χώρα μας σήμερα και αύριο Παρασκευή, με λασποβροχές και τοπικές καταιγίδες  σε αρκετές περιοχές της χώρας, και πρώση της θερμοκρασίας σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού κατά τη διάρκεια αυτού του διημέρου θα είναι οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες κατά τη διάρκεια της Παρασκευής στα βόρεια τμήματα της Κρήτης είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρές.

Επίσης, η πτώση της θερμοκρασίας έως 8-9 βαθμούς Κελσίου και η μεταφορά σαχαριανής σκόνης κυρίως στη μέση τροπόσφαιρα, η οποία σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις θα έχει ως αποτέλεσμα να σημειωθούν λασποβροχές σε πολλές περιοχές.

Σημειώνεται πάντως ότι οι συγκεντρώσεις σαχαριανής σκόνης κοντά στην επιφάνεια δεν θα είναι υψηλές. Τέλος, η ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο με εντάσεις έως 6-7 Μποφόρ και η πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις στο νότιο Αιγαίο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 04 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026 στον Δήμο Αρταίων

Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026» του Δήμου Αρταίων συνεχίζεται με δράσεις που απλώνονται σε γειτονιές, κοινότητες…

Ενδιαφέρουν 30 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πύλης: Ιατρείο στο Γαρδίκι και εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στην Αθαμανία

Δύο σημαντικές δράσεις με επίκεντρο την υγειονομική φροντίδα, την πρόληψη και την ασφάλεια των κατοίκων…

Ενδιαφέρουν 29 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Η Κέα ως Υδρούσα»: Έκθεση και δράσεις στην Κορησσία

Ο Δήμος Κέας συνδιοργανώνει την έκθεση «Η Κέα ως Υδρούσα- Μύθοι, Μνήμες, Πηγές και Διαδρομές…