Άρθρο Localit 09 Μαΐου, 2024

Αλλαγή του καιρού με λασποβροχές, τοπικές καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Αλλαγή του καιρού αναμένεται στη χώρα μας σήμερα και αύριο Παρασκευή, με λασποβροχές και τοπικές καταιγίδες  σε αρκετές περιοχές της χώρας, και πρώση της θερμοκρασίας σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού κατά τη διάρκεια αυτού του διημέρου θα είναι οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες κατά τη διάρκεια της Παρασκευής στα βόρεια τμήματα της Κρήτης είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρές.

Επίσης, η πτώση της θερμοκρασίας έως 8-9 βαθμούς Κελσίου και η μεταφορά σαχαριανής σκόνης κυρίως στη μέση τροπόσφαιρα, η οποία σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις θα έχει ως αποτέλεσμα να σημειωθούν λασποβροχές σε πολλές περιοχές.

Σημειώνεται πάντως ότι οι συγκεντρώσεις σαχαριανής σκόνης κοντά στην επιφάνεια δεν θα είναι υψηλές. Τέλος, η ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο με εντάσεις έως 6-7 Μποφόρ και η πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις στο νότιο Αιγαίο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 10 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
78 χρόνια από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου – Το μήνυμα του Δημάρχου Νισύρου

Χρ. Κορωναίος: «Η ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου σύμβολο ελευθερίας και αγώνα» Μήνυμα για την 78η επέτειο…

Ενδιαφέρουν 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δράμας: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος υγείας για γυναίκες

«Η πρόληψη αποτελεί βασικό πυλώνα δημόσιας υγείας και επένδυση στην ποιότητα ζωής» Ο Δήμος Δράμας,…

Ενδιαφέρουν 04 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: «Καμία γυναίκα μόνη»

Ενημερωτική δράση για τα δικαιώματα των γυναικών με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών Ο Ξενώνας…