Άρθρο Localit 09 Ιουνίου, 2021

Αλλαγές στον διαγωνισμό για την εισαγωγή στη Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης -Τροπολογία

Αυστηρότερα γίνονται  τα κριτήρια των εισαγωγικών εξετάσεων στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης με τροπολογία  του υπουργού Εσωτερικών, που κατατέθηκε στη Βουλή και θα ψηφιστεί την αύριο Πέμπτη με το νομοσχέδιο για την τηλεργασία στο δημόσιο.

Οι αλλαγές στον εισαγωγικό διαγωνισμό αφορούν κυρίως την ενίσχυση του δεύτερου σταδίου του με την αύξηση των εξεταζόμενων ενοτήτων, καθώς και την εισαγωγή εκ νέου της εξέτασης ξένων γλωσσών με την οποία και θα πιστοποιείται εφεξής το επίπεδο γλωσσομάθειας των υποψηφίων έναντι της κατάθεσης σχετικών πιστοποιητικών, η οποία καταργείται.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης μιλώντας στη Βουλή και αναφορικά με την τροπολογία  ανέφερε πως επαναφέρεται η γραπτή δοκιμασία στην ξένη γλώσσα και δεν θα αρκεί να προσκομιστεί ένα πιστοποιητικό γλωσσομάθειας καθώς έχει φανεί ότι πολλές φορές, έχουν μεσολαβήσει πολλά χρόνια από την απόκτηση του πιστοποιητικού και επομένως, προφανώς χρειάζεται μια εκ νέου βεβαίωση της γλωσσομάθειας του υποψηφίου. Επίσης, αυτό το οποίο αλλάζει είναι ότι η εξέταση, βάζοντας πλέον τέσσερις θεματικές ενότητες που είναι οι διεθνείς οικονομικές σχέσεις, η πληροφορική και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η κοινωνική πολιτική, η περιφερειακή πολιτική και ανάπτυξη.

Σχετικά με το αίτημα της αντιπολίτευσης, οι αλλαγές στις εξετάσεις να εφαρμοστούν άμεσα, ο υπουργός είπε ότι οι εξετάσεις θα γίνουν τέλη Σεπτεμβρίου και το σύστημα το αλλάζουμε τώρα που είμαστε στις αρχές Ιουνίου. Στην πραγματικότητα προστίθενται δύο μαθήματα. Υπάρχουν και μεσολαβούν τέσσερις μήνες. Θεωρώ ότι είναι υπερεπαρκής ο χρόνος προετοιμασίας. Δεν αιφνιδιάζεται κανείς. Οι εξετάσεις αυτές ούτως ή άλλως έχουν διαγωνιστικό χαρακτήρα. Δεν είναι εξετάσεις που περνάς ή δεν περνάς το μάθημα. Είναι διαγωνισμός. Υπάρχει κατάταξη. Όλοι συμμετέχουν με τους ίδιους όρους. Επομένως, νομίζω ότι δεν υπάρχει χρόνος προετοιμασίας των υποψηφίων και δεν θέλουμε αυτή η αναβάθμιση της Σχολής να καθυστερήσει για ένα χρόνο καθώς η δημόσια διοίκηση και οι πολίτες έχουν ανάγκη από τέτοια αναβαθμισμένα στελέχη.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Εσωτερικών 22 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στ. Πέτσας: Στόχος μας η μεταβίβαση από το 2023 του ΕΝΦΙΑ στους δήμους

Το 2022 θα ανοίξει και θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για τη μεταβίβαση του ΕΝΦΙΑ στους…

Υπουργείο Εσωτερικών 18 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Οκτώ εκατ. ευρώ σε Δήμους της χώρας για ναυαγοσωστική κάλυψη

Συνολικό ποσό ύψους 8.000.000 ευρώ κατανέμεται σε Δήμους της χώρας, για την κάλυψη δαπανών παροχής…

Υπουργείο Εσωτερικών 17 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στ. Πέτσας: Ένταξη έργων ύψους 181 εκατ. ευρώ στο “Αντώνης Τρίτσης”

Έργα συνολικού ύψους 181.650.444 ευρώ, εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών.…