Άρθρο Localit 31 Μαΐου, 2012

Αλεξανδρούπολη: Ξεκινούν έργα υποδομής στο δημοτικό βιολογικό λαχανόκηπο

Τη δημιουργία περίπου 270 λαχανόκηπων έκτασης 50 έως 100 τ.μ.   σε αγροτεμάχιο  28 στρεμμάτων , ιδιοκτησίας του δήμου Αλεξανδρούπολης, περιλαμβάνει η «Κατασκευή Έργου Υποδομής για τη Βιοκαλλιέργεια» στην Αλεξανδρούπολη. Η σύμβαση του συγκεκριμένου έργου υπογράφηκε ήδη.

Οι 270 περίπου λαχανόκηποι,  θα διατεθούν δωρεάν για καλλιέργεια σε αντίστοιχο αριθμό δικαιούχων, οι οποίοι θα επιλεγούν βάσει οικονομικών κριτηρίων. Στο χώρο προβλέπεται η κατασκευή περιμετρικής περίφραξης, αποχετευτικού δικτύου, δικτύου άρδευσης, διαδρόμων, θερμοκηπίου, κυλικείου, γραφείου γεωπόνου, wc και αποθήκης.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επεσήμανε ότι ο βιοαγρός αποτελεί ένα έργο που θα ωφελήσει πολλούς δημότες, δίνοντας τους την ευκαιρία να καλύπτουν τις ανάγκες τους σε φρούτα και λαχανικά, εξοικονομώντας χρήματα, ενώ ο ανάδοχος σημείωσε ότι οι εργασίες του έργου θα ξεκινήσουν άμεσα, και η ολοκλήρωσή του   αναμένεται  μέσα στο καθορισμένο χρονικό διάστημα των τριών μηνών.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…