Άρθρο Localit 01 Ιουνίου, 2023

Αλεξανδρούπολη: Περιφερειακό εργαστήριο για την κυκλική εργασία

Το Πράσινο Ταμείο και η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης συνδιοργανώνουν  «Εσπερίδα Ενημέρωσης και το Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας», από τις 13 έως και τις 16 Ιουνίου 2023, στην Αλεξανδρούπολη  (κτίριο του Νομαρχείου Έβρου – Σουλίου, στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Έργου LIFE-IP CEI-Greece – LIFE18 IPE/GR/000013 «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα».

Το έργο συντονίζεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με 19 στρατηγικούς εταίρους και φιλοδοξεί να συμβάλλει στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων και της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία.

Συγκεκριμένα, στις 13 Ιουνίου, 17:00-20:00, θα διεξαχθεί η Εσπερίδα Ενημέρωσης, η οποία απευθύνεται στο ευρύ κοινό, με σκοπό την παρουσίαση του Έργου LIFE-IP CEI-Greece, την ανάδειξη πρακτικών κυκλικής οικονομίας στην τοπική κοινωνία και την εν γένει καλύτερη κατανόηση των θεμάτων που άπτονται αυτής.

Επιπλέον, από τις 14 έως και τις 16 Ιουνίου, 09:00-15:00, θα διεξαχθεί το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Οικοδόμησης Δυναμικού, στο πλαίσιο του οποίου θα αναλυθούν θέματα που σχετίζονται με την κυκλική οικονομία, θα υλοποιηθούν βιωματικές ασκήσεις και θα παρουσιαστούν παραδείγματα. Τα εργαστήρια στοχεύουν στην κατάρτιση όλων των ενδιαφερομένων μερών που καλούνται να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν λύσεις διαχείρισης αποβλήτων, όπως είναι οι δήμοι, οι βιομηχανίες, οι ΜΜΕ, οι ενώσεις αγροτών, τα επαγγελματικά και βιομηχανικά επιμελητήρια, τοπικές τουριστικές ενώσεις, ΜΚΟ κ.λπ.

Η συμμετοχή στις ανωτέρω δράσεις είναι δωρεάν. Ωστόσο για την παρακολούθηση απαιτείται προεγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://shorturl.at/afAKY

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 12 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τιμητικές εκδηλώσεις για τα 202 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών διοργανώνει εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 202η Επέτειο του…

Ενδιαφέρουν 11 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ιωαννιτών: Δηλώσεις ζημιών από τη χαλαζόπτωση της 10ης Ιουνίου

Τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση των προβλεπόμενων οικονομικών ενισχύσεων έχουν οι πολίτες του…

Ενδιαφέρουν 09 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Ρομπο-μαστορέματα» στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νίκαιας-Ρέντη

Δωρεάν εργαστήρια ρομποτικής για παιδιά διοργανώνουν τον Ιούνιο οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νίκαιας και Αγίου Ιωάννη…