Άρθρο Localit 01 Ιουνίου, 2023

Αλεξανδρούπολη: Περιφερειακό εργαστήριο για την κυκλική εργασία

Το Πράσινο Ταμείο και η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης συνδιοργανώνουν  «Εσπερίδα Ενημέρωσης και το Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας», από τις 13 έως και τις 16 Ιουνίου 2023, στην Αλεξανδρούπολη  (κτίριο του Νομαρχείου Έβρου – Σουλίου, στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Έργου LIFE-IP CEI-Greece – LIFE18 IPE/GR/000013 «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα».

Το έργο συντονίζεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με 19 στρατηγικούς εταίρους και φιλοδοξεί να συμβάλλει στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων και της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία.

Συγκεκριμένα, στις 13 Ιουνίου, 17:00-20:00, θα διεξαχθεί η Εσπερίδα Ενημέρωσης, η οποία απευθύνεται στο ευρύ κοινό, με σκοπό την παρουσίαση του Έργου LIFE-IP CEI-Greece, την ανάδειξη πρακτικών κυκλικής οικονομίας στην τοπική κοινωνία και την εν γένει καλύτερη κατανόηση των θεμάτων που άπτονται αυτής.

Επιπλέον, από τις 14 έως και τις 16 Ιουνίου, 09:00-15:00, θα διεξαχθεί το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Οικοδόμησης Δυναμικού, στο πλαίσιο του οποίου θα αναλυθούν θέματα που σχετίζονται με την κυκλική οικονομία, θα υλοποιηθούν βιωματικές ασκήσεις και θα παρουσιαστούν παραδείγματα. Τα εργαστήρια στοχεύουν στην κατάρτιση όλων των ενδιαφερομένων μερών που καλούνται να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν λύσεις διαχείρισης αποβλήτων, όπως είναι οι δήμοι, οι βιομηχανίες, οι ΜΜΕ, οι ενώσεις αγροτών, τα επαγγελματικά και βιομηχανικά επιμελητήρια, τοπικές τουριστικές ενώσεις, ΜΚΟ κ.λπ.

Η συμμετοχή στις ανωτέρω δράσεις είναι δωρεάν. Ωστόσο για την παρακολούθηση απαιτείται προεγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://shorturl.at/afAKY

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 01 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρία αιτήματα της ΠΟΜΙΔΑ για καθαρισμό οικοπέδων με αφορμή το άνοιγμα της σχετικής διαδικτυακής εφαρμογής

Η ΠΟΜΙΔΑ με ανακοίνωσή της  καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους…

Ενδιαφέρουν 01 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Ημέρα Καριέρας» για 5η χρονιά από τον δήμο Αθηναίων

Ευκαιρίες απασχόλησης και δικτύωσης σε όλους και όλες χωρίς διακρίσεις, με έμφαση σε υποψηφίους με…

Ενδιαφέρουν 01 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΕΤΑΑ: Επανέναρξη πληρωμών φορέων μετά την ανάταξη των πληροφοριακών συστημάτων

Ξεκίνησαν χθες Δευτέρα 31 Μαρτίου, από την ΕΕΤΑΑ οι πληρωμές για τη Δράση: «Προώθηση και…