Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών για τα έργα του ΒΟΑΚ στο ύψος της πόλης του Ηρακλείου – Αλέξης Καλοκαιρινός: Οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές και αποβλέπουν στο να υπάρξει ωφέλεια για την πόλη του Ηρακλείου από τον ΒΟΑΚ
Τα έργα του ΒΟΑΚ στο ύψος της πόλης του Ηρακλείου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποίησε στη Λότζια ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Ταχιάο.
Ν. Ταχιάος: Πολύ σύντομα θα υπογραφεί η σύμβαση του ΒΟΑΚ
Αμέσως μετά την συνάντηση εργασίας ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος δήλωσε ότι πολύ σύντομα θα υπογραφεί η σύμβαση του ΒΟΑΚ. Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού έχει σταλεί προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο και
αμέσως μετά θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης και η κύρωση της με νόμο στη Βουλή.
«Ο στόχος της κυβέρνησης, είπε, είναι στο συντομότερο δυνατό χρόνο να εγκατασταθούν εργοτάξια στην Κρήτη. Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε την συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, χρειαζόμαστε τη συνεννόηση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Κρήτη έχει να κερδίσει από τον ΒΟΑΚ και πρέπει να συμφωνήσουμε ότι όλοι είμαστε από την ίδια πλευρά, από την πλευρά που θέλει να δει το έργο να γίνεται πραγματικότητα.
Για αυτό ήρθα σήμερα, να συζητήσω με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Καλοκαιρινό, να μην ξεχνάμε ότι και στο παρελθόν έχω πει ότι οι Αρχές της Κρήτης έχουν αποδείξει ότι αντιμετωπίζουν τα θέματα με ωριμότητα. Νομίζω ότι κάναμε μια πολύ καλή κουβέντα την οποία θα επαναλάβουμε πολύ σύντομα ώστε να ξεφύγουμε από το σκόπελο των δικαστικών αντιδικιών στο Συμβούλιο της Επικρατείας».
Αλ. Καλοκαιρινός: Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι ο δρόμος αυτός θα εξακολουθήσει να λειτουργεί για τις αστικές μετακινήσεις
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός επεσήμανε ότι «είμαστε σε μία καλή συνεννόηση στη βάση των προτάσεων οι οποίες έχουν κατατεθεί, οι οποίες είναι ρεαλιστικές και οι οποίες αποβλέπουν στο να μην υπάρξει βλάβη, αντίθετα να υπάρξει ωφέλεια για την πόλη του Ηρακλείου από τον ΒΟΑΚ με δεδομένο ακριβώς ότι αν και το έργο σε ότι μας αφορά ονομάζεται παράκαμψη Ηρακλείου είναι το ακριβώς αντίθετο. Είναι δηλαδή η μη παράκαμψη του Ηρακλείου.
Συνεπώς, πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι ο δρόμος αυτός θα εξακολουθήσει να λειτουργεί για τις αστικές μετακινήσεις και αυτό από τη συζήτηση που είχαμε με τον υπουργό, κατανοώ ότι εξασφαλίζεται. Βεβαίως, χρειάζεται και μια σειρά άλλων έργων στα οποία έχουμε αναφερθεί, υπάρχει από την κατανόηση που έχω, η εκτίμηση ότι τα έργα για τα οποία συζητούμε είναι αναγκαία. Δεν συζητούμε και κάτι περιττό ή για κάτι εξωπραγματικό, συζητούμε για κάτι χρηστικό και αναγκαίο. Με αυτά τα έργα, εφόσον ενσωματωθούν στο έργο με τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζεται από την κυβέρνηση, θεωρώ ότι έχουμε ένα ανοιχτό πεδίο για να προχωρήσει το έργο και πρέπει να εκφράσω την ικανοποίησή μου και επίσης για την βούληση η οποία εκδηλώνεται για την ταχεία έναρξη και πραγματοποίηση του έργου.
Στις επόμενες μέρες θα παραμείνουμε σε μία στενή συνεννόηση και συνεργασία ώστε να προχωρήσουμε προς την κατεύθυνση που αποσαφηνίστηκε με την σημερινή μας συνάντηση. Το ζήτημα μας δεν είναι να εμπλεκόμαστε σε δικαστικούς αγώνες. Το ζήτημα μας είναι να ωφελήσουμε τον τόπο, είναι να ωφεληθεί ολόκληρη Κρήτη, είναι να μην υπάρξει βλάβη για την μισή Κρήτη υπέρ ποιου μέρους της; Αυτά όμως είναι νομίζω ότι είναι κοινοί τόποι μεταξύ μας εδώ. Συνεπώς θα κάνουμε αυτό το οποίο είναι χρήσιμο και βεβαίως εξασφαλίζοντας ότι τα βήματα αυτά θα πραγματοποιηθούν».
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Ηρακλείου έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την τροποποίηση του σχεδιασμού του ΒΟΑΚ στο ύψος της πόλης του Ηρακλείου.
Η Δημοτική Αρχή έχει ενισχύσει την αρχική προσφυγή με πρόσθετους λόγους, οι οποίοι αναφέρονται σε κυκλοφοριακά και υδραυλικά ζητήματα που άπτονται της πολιτικής προστασίας, τα οποία παρουσιάζονται μέσω εμπεριστατωμένης τεχνικής έκθεσης η οποία έχει ήδη κατατεθεί με σχετικά υπομνήματα στον Πρωθυπουργό και την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και αφορούν:
- Στον επανασχεδιασμό και κατασκευή κόμβων, η λειτουργία των οποίων σχετίζεται με τη σύνδεση του ΒΟΑΚ με την πόλη.
- Στον επανασχεδιασμό και το συνακόλουθο κατασκευαστικό έργο σε κάτω διαβάσεις, των οποίων ο σχεδιασμός και οι διαστάσεις είναι σήμερα από ελλιπείς έως επικίνδυνες.
- Με δεδομένο ότι τα παραπάνω, ακόμα και αν σχεδιασθούν και εκτελεστούν σωστά δεν θα επαρκέσουν, τον σχεδιασμό και την κατασκευή στεγάστρων (Covers), καθώς θα αποδώσουν εγκάρσιες κινήσεις εκατέρωθεν του ΒΟΑΚ αλλά και σημαντικό κοινόχρηστο χώρο.
- Την κατασκευή πλήρους παράπλευρου οδικού δικτύου.
- Τον σχεδιασμό και την κατασκευή των υδραυλικών έργων για απορροή και διόδευση των ομβρίων υδάτων από τον ΒΟΑΚ, κρίσιμο ζήτημα πολιτικής προστασίας της πόλης.
- Την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων για την προστασία από τον κυκλοφοριακό θόρυβο.
Όπως έχει επισημάνει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός: «Οι παραπάνω λύσεις αφορούν ζητήματα που είτε θα δημιουργηθούν, είτε υφίστανται και χρονίζουν στον σημερινό αυτοκινητόδρομο και θα οξυνθούν με τη νέα χρήση του».