Άρθρο Localit 12 Απριλίου, 2018

Ακτοπλοϊκή σύνδεση όλων των νησιών του Ιονίου από 1η Μαΐου

Nέα ακτοπλοϊκή γραμμή που θα συνδέει για πρώτη φορά όλα τα Ιόνια Νησιά, ξεκινά την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου.

Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι  «η σύνδεση των Ιονίων Νήσων θα είναι μία νέα πραγματικότητα, που θα σπάσει τον αποκλεισμό ανάμεσα στα νησιά της ίδιας περιφέρειας».

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με το επιβατικό πλοίο «HIGH SPEED AZIMUT JOY CRUISES». Το πλοίο έχει μήκος 30 μέτρα και μέγιστο πλάτος 6 μέτρα, ενώ η χωρητικότητά του είναι 260 άτομα.

Η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή θα συνδέει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή την Κέρκυρα με τους Παξούς, τη Βασιλική της Λευκάδας, τον Πισαετό Ιθάκης, τη Σάμη Κεφαλονιάς και τη Ζάκυνθο, ενώ αντίστροφα η ακτοπλοϊκή γραμμή με αφετηρία τη Ζάκυνθο και τελικό προορισμό την Κέρκυρα θα εκτελείται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…