Άρθρο Localit 02 Νοεμβρίου, 2018

Άκης Τσελέντης: «Η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται κανονικά»

«Η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται κανονικά» μετά το μεγάλο σεισμό της Ζακύνθου «και αναμένεται να διαρκέσει με σταδιακά ελαττούμενη συχνότητα εμφάνισης μετασεισμών (αριθμός μετασεισμών ανά ημέρα), όχι όμως και μεγεθών», τονίζει ο καθηγητής Σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ‘Ακης Τσελέντης, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Αναφέρει επίσης ότι «είναι νωρίς ακόμα να πούμε ότι ο μετασεισμός των 5,6 υπήρξε ο κυρίως μετασεισμός και είναι υπαρκτή η πιθανότητα να έχουμε και άλλους της ίδιας τάξης μεγέθους τους επόμενους μήνες».

Επίσης, σημειώνει ότι η νέα ανάλυση των δεδομένων GPS έδειξε πως η πόλη της Ζακύνθου μετατοπίστηκε προς τα νοτιοδυτικά περίπου κατά πέντε εκατοστά και όχι τρία, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. «Το Κερί σίγουρα μετατοπίστηκε περισσότερο, αλλά δεν έχουμε σχετικό όργανο στην περιοχή», σύμφωνα με τον καθηγητή. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη, κατά τον κ. Τσελέντη, ότι η πόλις του Πύργου μετατοπίστηκε προς τα δυτικά κατά 1,7 εκατοστά.

«Μέχρι στιγμής τα δίκτυά μας δεν δείχνουν μετανάστευση των επικέντρων προς άλλο κοντινό ρήγμα», καταλήγει στην ανάρτησή του.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…