Άρθρο Localit 02 Νοεμβρίου, 2018

Άκης Τσελέντης: «Η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται κανονικά»

«Η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται κανονικά» μετά το μεγάλο σεισμό της Ζακύνθου «και αναμένεται να διαρκέσει με σταδιακά ελαττούμενη συχνότητα εμφάνισης μετασεισμών (αριθμός μετασεισμών ανά ημέρα), όχι όμως και μεγεθών», τονίζει ο καθηγητής Σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ‘Ακης Τσελέντης, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Αναφέρει επίσης ότι «είναι νωρίς ακόμα να πούμε ότι ο μετασεισμός των 5,6 υπήρξε ο κυρίως μετασεισμός και είναι υπαρκτή η πιθανότητα να έχουμε και άλλους της ίδιας τάξης μεγέθους τους επόμενους μήνες».

Επίσης, σημειώνει ότι η νέα ανάλυση των δεδομένων GPS έδειξε πως η πόλη της Ζακύνθου μετατοπίστηκε προς τα νοτιοδυτικά περίπου κατά πέντε εκατοστά και όχι τρία, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. «Το Κερί σίγουρα μετατοπίστηκε περισσότερο, αλλά δεν έχουμε σχετικό όργανο στην περιοχή», σύμφωνα με τον καθηγητή. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη, κατά τον κ. Τσελέντη, ότι η πόλις του Πύργου μετατοπίστηκε προς τα δυτικά κατά 1,7 εκατοστά.

«Μέχρι στιγμής τα δίκτυά μας δεν δείχνουν μετανάστευση των επικέντρων προς άλλο κοντινό ρήγμα», καταλήγει στην ανάρτησή του.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…