Άρθρο Localit 07 Σεπτεμβρίου, 2016

Αίτημα της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας να κηρυχθεί ο Δήμος Θερμαϊκού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στην περιοχή ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας  ζήτησε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού.

Στην παρούσα φάση η κινητοποίηση  της Περιφέρειας και των δήμων είναι πολύ μεγάλη καθώς η βροχόπτωση συνεχίζεται και η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως πολύ δύσκολη.

Την ίδια ώρα με δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο διευθυντής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης από την έντονη βροχόπτωση επλήγη ιδιαίτερα ο Δήμος Θερμαϊκού, ενώ υπήρξαν πλημμύρες και στην περιοχή της Χαλάστρας.

«Βρισκόμαστε στην Αγία Τριάδα του Δήμου Θερμαϊκού από χθες το απόγευμα. Εδώ επίσης βρίσκονται μηχανήματα των Δήμων Θερμαϊκού και Καλαμαριάς καθώς και ιδιωτικά οχήματα για τους καθαρισμούς του οδικού δικτύου. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης έχουν δημιουργηθεί μεγάλες λίμνες από νερό και έχει γεμίσει λάσπη η περιοχή από τον κεντρικό δρόμο ως τη θάλασσα.

Να σημειωθεί ότι η πυροσβεστική δέχτηκε 250 κλήσεις και υπήρξαν πολλοί εγκλωβισμοί ανθρώπων σε διάφορα σημεία μέσα στη νύχτα. Έχουμε κλειστά οδικά δίκτυα και διακοπή του νερού. Οι προσπάθειές μας αυτή τη στιγμή εστιάζονται στον καθαρισμό του κεντρικού δρόμου Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας όπου η κυκλοφορία διεξάγεται με πολύ χαμηλές ταχύτητες λόγω της λάσπης. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια, θα συνεχίσουμε τη διάνοιξη στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της περιοχής» τόνισε κ. Στεργιάδης.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…