Άρθρο Localit 16 Μαΐου, 2023

Αίτημα χρηματοδότησης στο πρόγραμμα “ΗΛΕΚΤΡΑ” κατέθεσε ο Δήμος Πωγωνίου

Πρόταση για ένταξη οκτώ  συνολικά κτιρίων, υπέβαλε ο Δήμος Πωγωνίου, στο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων «ΗΛΕΚΤΡΑ».

Η πρόταση ύψους 1.235.543,61€ με Φ.Π.Α. 24% αφορά:
• Τρία (3) σχολικά κτίρια και συγκεκριμένα: το Δημοτικό σχολείο Καλπακίου, το Δημοτικό σχολείο Παρακαλάμου και το Γυμνάσιο – Λύκειο Δολιανών
• Πέντε (5) δημοτικά κτίρια και συγκεκριμένα: το Δημαρχείο Καλπακίου, το κτίριο της Τεχνικής Υπηρεσίας Καλπακίου, το πρώην Δημαρχείο Παρακαλάμου, το πρώην Δημαρχείο Δελβινακίου και το πρώην Δημαρχείο Κεφαλοβρύσου.

Τα κτίρια επιλέχθηκαν με βάση τη χρήση τους και το κατά πόσο πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης σύμφωνα με το Πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ».

Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των πιο χρησιμοποιημένων κτιρίων του Δήμου Πωγωνίου μέσω εργασιών που αφορούν κυρίως σε εξωτερική θερμομόνωση κελύφους, αντικατάσταση κουφωμάτων, αναβάθμιση του κεντρικού συστήματος θέρμανσης, αναβάθμιση συστήματος φωτισμού και τέλος εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από πόρους του ιδίου και πόρους προερχόμενους από δανειακή σύμβαση μεταξύ αυτού και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, καθώς και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δράμας: Διήμερες δράσεις πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

Διήμερη ανοιχτή δράση ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού διοργανώνει ο Ελληνικός Ερυθρός…

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Εκπαιδευτική δράση για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Εκπαιδευτική δράση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων διοργανώνουν ο Δήμος Λαμιέων και το Τμήμα…

Ενδιαφέρουν 07 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κόνιτσας: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στο Κεφαλοχώρι

Ο Δήμος Κόνιτσας διοργανώνει μαζί με τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, το Υπουργείο…