Άρθρο Localit 09 Σεπτεμβρίου, 2014

Αγρίνιο: Ξεκινά πρόγραμμα προβολής προϊόντων ελιάς

eliaΕπιλέχθηκε και χρηματοδοτείται πρόταση του δήμου Αγρινίου που αφορά σε δράσεις  προβολής και προώθησης των προϊόντων της ελιάς.

Ειδικότερα, ο δήμος Αγρινίου, αξιοποιώντας διεθνή προκήρυξη του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών, κατέθεσε πρόταση με τίτλο «Promotional workshops for olive products: quality, health and gastronomy – Δράσεις προβολής και προώθησης των προϊόντων ελιάς που αφορούν στην ποιότητα, στην υγεία, και στη γαστρονομία», η οποία επιλέχθηκε για χρηματοδότηση μεταξύ πολλών άλλων προτάσεων που είχαν υποβληθεί.

Το αντικείμενο του έργου είναι η προβολή και η προώθηση της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου, δίνοντας έμφαση στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους, στη διατροφική αξία τους και τις ευεργετικές ιδιότητες τους στην υγεία του καταναλωτή.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το διήμερο 26 και 27 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις προβολής, στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Οικογενειακής Γεωργίας, με το ελαιόλαδο, τις ελιές και τα τοπικά προϊόντα της ελιάς ως πρωταγωνιστές, έκθεση ελαιοκομικών προϊόντων, καθώς και ένα επιστημονικό συνέδριο για την επιτραπέζια ελιά και το ελαιόλαδο με θέμα «ποιότητα, υγεία, διατροφή, πολιτισμός και γαστρονομία» με ενημερωτικές διαλέξεις και τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και εκπροσώπων οργανώσεων που συνδέονται με την ανάπτυξη της αγοράς των προϊόντων της ελιάς και ελαιολάδου.

Οι παραπάνω εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν και από πολιτιστικές δράσεις .

 

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών ο δήμος Αγρινίου καλεί όλα τα πολιτιστικά σωματεία της ευρύτερης περιοχής του να ενημερώσουν τα μέλη τους ώστε όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στη Δράση:

  1. Στέλνοντας έως 15/9/2014 τοπικές παραδοσιακές συνταγές με βάση το ελαιόλαδο για να δημιουργηθεί αρχείο που θα χρησιμοποιηθεί για έκδοση εντύπου ή  λευκώματος ή αλλού.
  2. Προσφέροντας παρασκευάσματα ( μαγειρέματα, γλυκίσματα)  για παρουσίαση κατά τη διάρκεια των δρώμενων στις 27/9/2014 στη Δογρή Τριχωνίδος  τα οποία θα συμμετάσχουν και σε αξιολόγηση γευσιγνωστών και βράβευση από chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

 

Για συμμετοχές:

Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου,

Τσιτσιμελή & Εθνική Οδός,

Αγρίνιο Τ.Κ.30100

e-mail: dtoa@agrinio.grdtoa@outlook.com

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:

26413-63451, 26413-63452, 26413-63456 (Για το πρόγραμμα: Δράσεις προβολής και προώθησης των προϊόντων ελιάς που αφορούν στην ποιότητα, στην υγεία, και στη γαστρονομία.)

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κώστας Τσιάρας: Τα τρία στάδια της εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στον πρωτογενή τομέα

Στα στάδια που αναπτύσσεται η εθνική στρατηγική  για την ολιστική διαχείριση των υδάτων και την…

Μη κατηγοριοποιημένο 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πίνδος – Τρόοδος: Γέφυρες συνεργασίας για την αναγέννηση των ορεινών περιοχών της Μεσογείου

Περιοδεία του MountMed στην Πίνδο για τη διαμόρφωση κοινού προγράμματος δράσης Σε πνεύμα συνέχειας, αμοιβαιότητας…

Ενδιαφέρουν 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Κεφαλογιάννης: Δεν θα δοθεί περαιτέρω παράταση για τον καθαρισμό των οικοπέδων

Από 16 Ιουνίου ξεκινούν συστηματικοί έλεγχοι «Δεν πρόκειται να δοθεί καμία περαιτέρω παράταση για τον…