Άρθρο Localit 10 Ιουλίου, 2024

Αγ. Παρασκευή: Δράσεις ενημέρωσης για τον καφέ κάδο στις λαϊκές αγορές της πόλης

Στις λαϊκές αγορές της πόλης, συνεχίζει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τους καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων, οι οποίοι επαναλειτουργούν από τις 17 Μαΐου.

Χθες, Τρίτη 9 Ιουλίου, το κιόσκι ενημέρωσης για τον καφέ κάδο στήθηκε στην λαϊκή αγορά της οδού Δημοσθένους  στην περιοχή του Κοντοπεύκου, όπου ο Δήμος σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής), ενημέρωσαν τους κατοίκους της περιοχής για τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών (βιοαποβλήτων), για την ορθή χρήση του καφέ κάδου και τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Διανεμήθηκε επίσης, ενημερωτικό υλικό και δωρεάν δείγμα εδαφοβελτιωτικού υλικού, που προέρχεται από την κομποστοποίηση των βιοαποβλήτων.

Την ερχόμενη Παρασκευή η δράση θα συνεχιστεί στην Λαϊκή αγορά της Νέας Ζωής στην οδό Επτανήσου.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του, τα βιοαπόβλητα αποτελούν περίπου το 40% του συνόλου των παραγόμενων οικιακών αποβλήτων οπότε η χωριστή συλλογή τους και η διάθεσή τους για την παραγωγή κομπόστ μόνο οφέλη προσφέρει, πρωτίστως στο περιβάλλον μας, εφόσον αποφεύγεται η ταφή τους, αλλά και στον Δήμο καθώς εξοικονομούνται πόροι, μέσω της μείωσης των τελών ταφής.

«Με σύνθημα «στον καφέ κάδο λέμε….Ναι!!! », ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, θα είναι διαρκώς δίπλα στους πολίτες για να τους βοηθήσει και να τους υποστηρίξει σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό καλεί όσους/ες, επιθυμούν να συμμετάσχουν με την ιδιότητα των νοικοκυριών στο πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων να επικοινωνούν  με τον Δήμο στα τηλ.: 2132004500,

ή μέσω email: kathariotita@agiaparaskevi.gr , ώστε να ενημερωθούν για την λειτουργία του καφέ κάδου αλλά και να προμηθευτούν το κατάλληλο κλειδί για το άνοιγμά του.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αστυπάλαια: Επιπλέον ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά ζητά η δηματική αρχή

Την αύξηση προσεγγίσεων πλοίων  στην Αστυπάλαια ζητούν οι κάτοικοι του νησιού και η δημοτική Αρχή. Ο…

Ενδιαφέρουν 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
DEF X – Δ. Κουρέτας: Έως το τέλος του 2026 θα έχει ολοκληρωθεί μεγάλο μέρος των έργων αποκατάστασης των καταστροφών που προκάλεσε ο κυκλώνας “Daniel”

Μέχρι το τέλος του 2026 θα έχει ολοκληρωθεί μεγάλο μέρος των έργων αποκατάστασης των καταστροφών…

Ενδιαφέρουν 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόσληψη 500 άνεργων με αναπηρία σε δήμους

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τη νέα δράση της ΔΥΠΑ, με επιδότηση 75% για 18 μήνες…