Άρθρο Localit 27 Μαρτίου, 2023

Αυτοτελές Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου δημιουργήθηκε στο Δήμο Κιλελέρ

Αυτοτελές Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου, υπαγόμενο στον Δήμαρχο, δημιούργησε ο Δήμος Κιλελέρ, στα πλαίσια των διατάξεων του Ν. 4795/2021, αφού τροποποίησε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Λόγω της μη επάρκειας πιστοποιημένου προσωπικού για τον εσωτερικό έλεγχο και  της υποχρεωτικής λειτουργίας εκ του νόμου, ο Δήμος προχώρησε στη λειτουργία του εσωτερικού ελέγχου, σε συνεργασία  με το “ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ  ΚΑΠΟΔΟΣΤΡΙΑΣ”, Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των δημοτικών υπαλλήλων για το τι είναι ο Εσωτερικός Έλεγχος και πως μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας όλων των υπηρεσιών.

Σκοπός του εσωτερικού ελέγχου είναι να παρακολουθεί , να προσδίδει αξία και να υποβάλλει  προτάσεις τόσο για την αποτελεσματικότητα όσο και για την διαχείριση κινδύνων. Για τη βελτίωση των λειτουργιών του Δήμου  με ετήσιους προγραμματισμένους τακτικούς ελέγχους  και έκτακτους αν προκύψουν. Για θέματα άμεσης αντιμετώπισης  με ταυτόχρονη ενημέρωση του Δημάρχου και της Γενικής Γραμματέως.

«Η διαδικασία Εσωτερικού Ελέγχου είναι ένα αναγκαίο εργαλείο στα χέρια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) εν προκειμένω, ώστε να περιορίσουν τα φαινόμενα διαφθοράς και να βελτιώσουν στο έπακρο το έργο της τοπικής τους ανάπτυξης. Για την υποστήριξη της επίτευξης των στόχων τους με αποδοτικό, αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τα περιουσιακά στοιχεία και τους πόρους του Δήμου παρέχοντας  επίκαιρες και αξιόπιστες δημοσιονομικές και διαχειριστικές πληροφορίες.

Πρόκειται δηλαδή για μια ανεξάρτητη και αμερόληπτη υπηρεσία απαραίτητη ώστε οι Ο.Τ.Α. να επιτυγχάνουν τους αντικειμενικούς τους στόχους και να εκτελούν τις λειτουργίες τους με ηθικό και υπεύθυνο τρόπο», καταλήγει ο Δήμος στη σχετική ανακοίνωσή του.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 01 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συντηρούνται και βελτιώνονται οι ποδηλατόδρομοι Λίμνης Πλαστήρα

Στην συντήρηση και βελτίωση των ποδηλατοδρόμων στις Δημοτικές Ενότητες Νεβρόπολης Αγράφων και Πλαστήρα, προχωρά ο…

Ενδιαφέρουν 01 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινάει η ανάπλαση του Ποταμού Αντικυθήρων

Τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων οικισμού Ποταμού Αντικυθήρων και συνοδευτικές εργασίες», που…

Ενδιαφέρουν 01 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ορκωμοσία υπαλλήλων του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Θηβαίων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 1η Ιουνίου, η επίσημη ορκωμοσία των μόνιμων υπαλλήλων του προγράμματος «Βοήθεια στο…