Άρθρο Localit 28 Νοεμβρίου, 2011

Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας: Υπό διάλυση τα Κέντρα πρόληψης της Περιφέρειας

Κινδυνεύουν τα 5 Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων στην περιφέρεια Στερεάς (ένα σε κάθε νομό), παρά το σύνθετο έργο που επιτελούν εδώ και χρόνια και ενώ οι ανάγκες ψυχοκοινωνικής στήριξης διογκώνονται. Οι δαπάνες λειτουργίας τους έχουν περικοπεί δραματικά και δεν καταβάλλονται. Επιπλέον στο σχέδιο νόμου  «Κώδικας Ναρκωτικών» που έχει κατατεθεί προς ψήφιση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν γίνεται ούτε καν αναφορά στα Κέντρα Πρόληψης.

Το σωματείο εργαζομένων σε εναγώνια επιστολή που απέστειλε σε όλα τα μέλη των περιφερειακών συμβουλίων της χώρας, ζητάει την άμεση παρέμβαση τους προκειμένου να εξοφληθούν οι οφειλές προς τα Κέντρα και να εκδοθούν ψηφίσματα στήριξης των Κέντρων Πρόληψης.

Ως Αυτοδιοικητικό Κίνημα έχουμε εκφράσει την άποψη ότι τα Κέντρα Πρόληψης οφείλουν να αναβαθμιστούν ως δομές δημόσιου χαρακτήρα μέσω της ίδρυσης ΝΠΔΔ στην Περιφέρεια, το οποίο θα λειτουργεί παραρτήματα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και χωρίς να χαθεί καμία θέση εργασίας.

Θεωρούμε υποχρέωση της Περιφερειακής Αρχής και όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου να παρέμβουν από κοινού για την διάσωση και την στήριξη των  δομών πρόληψης της Περιφέρειας στον κρίσιμο τομέα της καταπολέμησης των ναρκωτικών.

 

 

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 02 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εθνική Φιλοτελική Έκθεση «101» στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων

Το ιστορικό αρχείο της ΚΕΔΕ αξιοποιείται ως πηγή σε έκθεμα για τα Ταχυδρομικά Πρακτορεία της…

Ενδιαφέρουν 02 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Summer Camp 2026

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Απασχόλησης 2026 του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, το οποίο…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 02 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γεν. Γραμματέας ΚΕΔΕ: «Η διαχείριση των δασικών πυρκαγιών πρέπει να γίνει πολιτική στρατηγικής ανθεκτικότητας»

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Δημήτρης Καφαντάρης συμμετείχε ως εισηγητής…