Άρθρο Localit 29 Ιουλίου, 2020

Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στις ρυζοκαλλιέργειες του κάμπου Θεσσαλονίκης

 Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, στις αγροτικές περιοχές ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου Θεσσαλονίκης, με στόχο τη μείωση της όχλησης από τα τσιμπήματα και του κινδύνου για τη δημόσια υγεία από νοσήματα που μεταδίδουν τα συγκεκριμένα έντομα.

   Από την αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε ότι προέκυψε μεγάλη αύξηση του πληθυσμού ακμαίων κουνουπιών στις περιοχές των ορυζώνων και με τη σύμφωνη γνώμη της περιφέρειας, του δήμου Δέλτα και της αρμόδιας Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης και Συντονισμού του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, προγραμματίζεται η πραγματοποίηση δράσεων εναέριας ακμαιοκτονίας με τη μέθοδο ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV).

   Για τους ψεκασμούς, που θα γίνουν από αέρος με ειδικού τύπου ελικόπτερο και θα καλύψουν συνολικά έκταση έως 80.000 στρεμμάτων των εκτάσεων της περιοχής των ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου της Θεσσαλονίκης, έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες άδειες από τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

   Οι αεροψεκασμοί θα ξεκινήσουν μετά τη δύση του ηλίου με πτήσεις διάρκειας το ανώτερο έως τρεις ώρες. Η διενέργειά τους θα γίνει από την ανάδοχο εταιρεία του έργου, η οποία διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό και εμπειρία σε ακατοίκητες περιοχές σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τους οικισμούς του δήμου Δέλτα.

   Για προληπτικούς λόγους επιβάλλεται ενημέρωση του πληθυσμού και λήψη μέτρων από τις τοπικές αρχές, ώστε καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών τις βραδινές ώρες να μη κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα, ενώ οι τοπικοί Αγροτικοί Συνεταιρισμοί καλούνται να ενημερώσουν άμεσα τα μέλη τους για να λάβουν τα σχετικά μέτρα προστασίας.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μετά το Σαρακήνικο επιχείρηση- αστραπή του ΥΠΕΝ για ορισμό των περιοχών που χρήζουν προστασίας

Ζητά από τους δήμους να ορίσουν μέχρι σήμερα τις περιοχές και τα τοπία που χρήζουν…

Ρεπορτάζ 14 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επίθεση σε κτίριο του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Αττικής στη Δ. Αττική

Ν. Χαρδαλιάς: “Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να μας τρομοκρατήσει – Η επίθεση στην αυτοδιοίκηση,…

Ενδιαφέρουν 14 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα απόφαση του ΥΠΕΝ για οικοδομικές άδειες με μπόνους ΝΟΚ μετά την απόφαση του ΣτΕ

Το υπουργείο Περιβάλλοντος έκανε το πρώτο νομοθετικό βήμα για τις οικοδομικές άδειες του ΝΟΚ, μετά…