Άρθρο Localit 14 Ιανουαρίου, 2022

Άδεια Ειδικού Σκοπού: Την Τετάρτη κατατίθεται η ρύθμιση – Με αναδρομική ισχύ για τους εργαζόμενους γονείς

Tην ερχόμενη Τετάρτη 19 Ιανουαρίου αναμένεται να κατατεθεί η επικαιροποιημένη νομοθετική ρύθμιση για την άδεια ειδικού σκοπού που αφορά τις  άδειες γονέων με παιδιά – μαθητές που νοσούν από κορονοϊό, σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές.

Τη ρύθμιση είχε προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης, μετά την καταγραφή χιλιάδων κρουσμάτων μαθητών και εκπαιδευτικών την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις διαρροές η ρύθμιση αναμένεται να έχει αναδρομική ισχύ, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν και οι γονείς που τα παιδιά τους έχουν ήδη νοσήσει και αναγκάστηκαν ήδη να κάνουν χρήση της τακτικής τους άδειας.

Η άδεια θα προσαρμοστεί στα νέα υγειονομικά δεδομένα και θα αφορά πέντε ημέρες απουσίας του εργαζόμενου γονέα και όχι δεκατέσσερις ημέρες, όπως ίσχυε το 2020 (άρθρο 16 του Ν. 4722/2020).

Την πενθήμερη άδεια θα δικαιούνται γονείς βρεφών, προνηπίων και νηπίων, μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου καθώς και παιδιών που φοιτούν σε ειδικά σχολεία ή σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, καθώς και ατόμων με αναπηρία.

Τέλος, όσον αφορά τη χρηματοδότηση της άδειας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι μεικτή στον ιδιωτικό τομέα, καθώς τα 2/3 θα καλύπτονται από τον εργοδότη και το 1/3 από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ εξετάζεται αν θα υπάρχει και συνεισφορά του εργαζόμενου με τμήμα της άδειας αναψυχής του (μία ημέρα στις πέντε).

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 25 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δεν θα διενεργηθούν αύριο rapid test από τον ΕΟΔΥ στο Ίλιον

Ο δήμου Ιλίου ενημερώνει ότι σύμφωνα με απόφαση του ΕΟΔΥ δεν θα διενεργηθεί έλεγχος ταχείας…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 25 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλλαγή ώρας rapid test στην πόλη της Ορεστιάδας

Ο δήμος Ορεστιάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι η καθιερωμένη εβδομαδιαία δράση δειγματοληψίας ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο 85% οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στον δήμο Τρικκαίων

«Υψηλές πτήσεις» για την εμβολιαστική κάλυψη του Δήμου Τρικκαίων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι…