Άρθρο Localit 27 Μαΐου, 2013

ΑΔΕΔΥ: Ομόφωνο ΟΧΙ στη διάλυση του ΟΠΑΔ

OPADΑΔΕΔΥ,Την αντίθεσή της στη διάλυση του Ο.Π.Α.Δ. επιβεβαιώνει με ομόφωνη απόφασή της η ΑΔΕΔΥ και επιμένει στη διατήρηση της αυτόνομης λειτουργίας του και όχι στη συγχώνευσή του με το ΙΚΑ, θέτοντας παράλληλα τις εξής προϋποθέσεις:

  • Τη δημιουργία τριών (3) ακόμη Περιφερειακών Τμημάτων στην Αττική για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
  • Την ενίσχυση της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ο.Π.Α.Δ. με 20-25 υπαλλήλους,
  • Τη συνδρομή των Κ.Ε.Π. για τη θεώρηση βιβλιαρίων και την απογραφή των συνταξιούχων.

Η  ΑΔΕΔΥ σημειώνει ακόμη ότι ο Ο.Π.Α.Δ. έχει οικονομική αυτοτέλεια, δεν επιχορηγείται και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Αντίθετα με τη λειτουργία του εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., καθώς στο 50% της απογραφής των ασφαλισμένων έχουν, ήδη, βρεθεί και αποσυρθεί 40.000 παράνομα βιβλιάρια.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί ότι μόνο με τις παραπάνω προτάσεις, θα δοθεί οριστικό τέλος στο πρόβλημα της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του Δημοσίου και των Δήμων στην Αττική,  και όχι με την ένταξη του ΟΠΑΔ. στο ΙΚΑ, που θα προσθέσει 1.700.000 ασφαλισμένους στους 5.500.000, των ατελείωτων ουρών ταλαιπωρίας του υποστελεχωμένου ΙΚΑ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τον Υπουργό Εργασίας να μην προχωρήσει στη συγχώνευση του Ο.Π.Α.Δ. με το Ι.Κ.Α. γιατί διαπιστώνει ότι αυτή έχει ως μοναδικό στόχο την οικειοποίηση των αποθεματικών του Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. των 360 εκατομμυρίων ευρώ και της ακίνητης περιουσίας του.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…