Άρθρο Localit 10 Αυγούστου, 2013

Α.Δ. Αιγαίου: Εμπλουτισμός των βιοτόπων των ένδεκα νησιών του Νομού Κυκλάδων

Τον εμπλουτισμό των βιοτόπων,  σε έντεκα περιοχές του Νομού Κυκλάδων, με 10.000 νησιωτικές πέρδικες, ενέκρινε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Συγκεκριμένα η κα Καλογήρου, λαμβάνοντας υπόψη σχετική έκθεση, που έγινε για λογαριασμό της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας,  αποφάσισε να εγκρίνει την απελευθέρωση  600 νησιωτικών περδικών στην Άνδρο, 1200 στη Θήρα, 600 στην Κέα, 1000 στη Μήλο, 1000 στη Μύκονο, 1000 στη Νάξο, 1000 στην Πάρο,  600 στη Σίφνο, 1500 στη Σύρο, 1000 στην Τήνο και 500 στη Σέριφο.

Για να υλοποιηθεί η απόφαση, η Δ΄ ΚΟΣΕ θα προμηθευτεί τις 10.000 νησιωτικές πέρδικες από το Κρατικό Εκτροφείο Ρεθύμνου, ή, αν δεν επαρκούν οι ποσότητες που διαθέτει,  από το Κρατικό Εκτροφείο Ι.Μ. Αγάθωνος της Φωκίδας και στη συνέχεια, θα τις κατανείμει  σε κάθε ένα από τα ένδεκα (11)  νησιά. Προμήθεια από νομίμως λειτουργούντα ιδιωτικά εκτροφεία θα γίνει  μόνον  αν  τα κρατικά δεν διαθέτουν  τις 10.000 νησιωτικές πέρδικες και  δεν προκαλείται οικονομική επιβάρυνση από τη λειτουργία της αρμόδιας υπηρεσίας. Για την περίπτωση επιλογής ιδιωτικού εκτροφείου απαιτείται η έγκριση της Διεύθυνσης Δασών Κυκλάδων.

 

Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Γραμματέως ΑΔΑ, η προμήθεια των πουλιών θα γίνει, εφόσον, έχει εξασφαλιστεί ο υγειονομικός και γενετικός έλεγχος  των 10.000  ατόμων νησιωτικής πέρδικας, που θα απελευθερωθεί και μόνον εάν έχει επιβεβαιωθεί και ελεγχθεί ο κατάλληλος τρόπος διακίνησης των θηραμάτων,  όπως προβλέπεται από τις σχετικές εγκυκλίους.

Απαιτείται επίσης  να συνταχθεί πρωτόκολλο απελευθέρωσης των πουλιών  ανά προτεινόμενη θέση, ενώ  ως χρόνος ορίζεται  η περίοδος μετά το πέρας της θήρας και πριν την αναπαραγωγή του συγκεκριμένου είδους.

Ο εμπλουτισμός των βιοτόπων των ένδεκα νησιών του Νομού Κυκλάδων,  θα γίνει με δαπάνες της Δ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος , η οποία είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου, ενώ την επίβλεψη θα έχει η Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων της Α.Δ.Α.

 

 

 

 

 

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 22 Νοεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χαιρετισμός Προέδρου ΚΕΔΕ στο 2ο Forum Πελοποννήσου και εισήγηση Γενικού Γραμματέα

Υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας πραγματοποιείται στη Σπάρτη το 2ο Forum Πελοποννήσου,…

Διεθνείς Σχέσεις 21 Νοεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ ενισχύει τη φωνή της ελληνικής αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη – Σημαντική συμμετοχή στις διεθνείς διεργασίες για το Νέο Δημοκρατικό Σύμφωνο του Συμβουλίου της Ευρώπης – Παρέμβαση του Αντιπροέδρου του Κογκρέσου κ. Κωνσταντίνου Κουκά στη Βαρκελώνη

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) αναδεικνύει τη σημασία της συμμετοχής της ελληνικής αυτοδιοίκησης στις…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 20 Νοεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ θέτει σε Κυβέρνηση, Βουλή και κόμματα τις προτεραιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενόψει της συζήτησης του Προϋπολογισμού 2026

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, σε συνέχεια των αποφάσεων του τακτικού συνεδρίου της, που πραγματοποιήθηκε…