Άρθρο Localit 25 Οκτωβρίου, 2018

Μάχη με τις φλόγες στη Σιθωνία

Μάχη με τις φλόγες δίνουν αυτή την ώρα επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις σε δασική περιοχή κοντά στη Σάρτη, στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Τέσσερα αεροσκάφη συνδράμουν στην κατάσβεση, ενώ επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα. Στην περιοχή σπεύδουν ενισχύσεις, προκειμένου να αναπτυχθεί δύναμη 60 πυροσβεστών.

Σε ετοιμότητα ο δήμος Σιθωνίας

Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ την κατάσταση δυσχεραίνει η διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή, όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο FM” ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Πάρης Ντέμπλας.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, πνέουν ισχυροί άνεμοι, η φωτιά είναι πάνω από τη Σάρτη […], Υπάρχει μία ετοιμότητα, το Κοινοτικό Κατάστημα είναι ανοιχτό, χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο και αυτό, είναι το μεγάλο μειονέκτημά μας. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας» ανέφερε.

Ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας εκτίμησε ότι χωρίς ρεύμα σύντομα ενδέχεται να διακοπεί και το νερό και σημείωσε: «εκκενώσεις μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει αν και με την αστυνομία είπαμε να ενημερώσουμε όσους βρίσκονται πάνω από το επαρχιακό κύκλωμα της Σάρτης, ώστε να απομακρυνθούν» .

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 16 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ισχυρή Αυτοδιοίκηση, Ισχυρή Δημοκρατία – Ξεκάθαρο μήνυμα από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ – Λάζαρος Κυρίζογλου: «Ο νέος Κώδικας ενισχύει την λειτουργική αυτοτέλεια των Δήμων»

Με σαφές πολιτικό στίγμα και ξεκάθαρη θεσμική θέση, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας…

Ενδιαφέρουν 15 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμβολικό κλείσιμο των Δήμων & συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) καλεί όλους τους Δήμους της χώρας σε συμβολικό κλείσιμο…

Ευρωπαϊκά 13 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ κ. Καφαντάρη: Η οικονομικά προσιτή ενέργεια προϋπόθεση κοινωνικής συνοχής και ρόλου της Αυτοδιοίκησης