Άρθρο Localit 28 Ιουνίου, 2015

Γ.Καμίνης: “Το πραγματικό διακύβευμα είναι το ευρωπαϊκό κεκτημένο, η δημοκρατία και η κοινωνική ειρήνη”

kaminisΜε αφορμή το δημοψήφισμα ο δήμαρχος Αθηναίων προχώρησε στη παρακάτω δήλωση: “Ο λαός μας καλείται αιφνιδιαστικά, αναίτια και μέσα σε ελάχιστες ημέρες, να δεσμεύσει για τις επόμενες δεκαετίες το μέλλον της πατρίδας του, χωρίς να έχει διαφωτιστεί για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της επιλογής του. Η απόφαση αυτή αποτελεί τραγικό λάθος, καθώς διευκολύνει τις ακραίες δυνάμεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, που επιδιώκουν τη διεθνή απομόνωση της χώρας μας, με πρώτο σταθμό τη ρήξη των ιστορικών δεσμών της με τον φυσικό χώρο της, που είναι η Ευρώπη.

Oι ώρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Το πραγματικό διακύβευμα είναι το ευρωπαϊκό κεκτημένο, η δημοκρατία και η κοινωνική ειρήνη. Ελπίζω πως όλοι οι υπεύθυνοι θεσμικοί παράγοντες θα εκτιμήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και θα πράξουν αναλόγως. Κανείς μας δεν δικαιούται να αποστεί του δημόσιου ρόλου του και της οφειλής του έναντι των πολιτών αλλά και της ιστορίας”.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 03 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Άνοιξαν οι εγγραφές για τις Παιδικές Εξοχές 2026

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα Αττικής για…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 03 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου στην ΕΡΤ3 : Δήμοι υπό πίεση- Ζητείται άμεση οικονομική ενίσχυση χωρίς νέα βάρη στους πολίτες

Συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Αποδελτίωση», στους δημοσιογράφους Όλγα Ψαρίδου και Ίων Τσώχο, παραχώρησε την…

Με μια ματιά 02 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Κέρκυρα τιμώμενη πόλη στις «Εορτές Εξόδου» 2026 στο Μεσολόγγι

Τιμώμενη πόλη στις φετινές «Εορτές Εξόδου» στο Μεσολόγγι είναι η Κέρκυρα, στο πλαίσιο των επετειακών…