Άρθρο Localit 19 Μαΐου, 2025

Κ. Πελετίδης: Η υπογειοποίηση του τρένου είναι αδιαπραγμάτευτη για το λαό της Πάτρας

«Η υπογειοποίηση του τρένου είναι αδιαπραγμάτευτη για το λαό της Πάτρας» τόνισε ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης που έγινε στον Καστελλόκαμπο, συμπληρώνοντας ότι η δημοτική αρχή δεν θα επιτρέψει με την επίγεια διέλευση να κοπεί η πόλη στα δύο.

Ο κ. Πελετίδης χαρακτήρισε μεγάλη περιβαλλοντική παρέμβαση την υπογειοποίηση, υπογραμμίζοντας ότι η  Πάτρα θα αποκτήσει γραμμικό πάρκο μέχρι το Ρίο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, το περιβάλλον, ενώ θα δώσει κυκλοφοριακές λύσεις.

Μιλώντας για το θέμα της κρουαζιέρας και της μαρίνας μέγα γιοτ, ανέφερε ότι ποτέ δεν αρνήθηκε η πόλη την προοπτική της κρουαζιέρας και πως υπάρχουν θέσεις στο Λιμάνι για αυτά αν έλθουν στην Πάτρα.

«Το διακύβευμα όμως είναι η Χερσαία Ζώνη του Βόρειου Λιμένα, αφού αυτή έχουν «βάλει στο μάτι» τα συμφέροντα των «δανειστών» και οι ντόπιοι εκφραστές τους, να την νοικιάσουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους κάποιοι λίγοι κι όχι ο πατραϊκός λαός. Πρόκειται για «φιλέτο» που είναι πάνω στη θάλασσα και θέλουν να το κάνουν ιδιοκτησία τους για να το εκμεταλλευτούν. Πήραν 12 εκ. χρηματοδότηση, που είναι λεφτά όλων μας, για να κάνουν τη μπίζνα τους. Να φτιάξουν μαρίνα μέγα γιοτ, να πάρουν έτσι και τη χερσαία ζώνη από τον λαό της Πάτρας, να χτίσουν χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα πολυχώρους σε αυτή, να τους νοικιάσουν σε μεγάλες εταιρείες και να μας κάνουν όλους πελάτες! Έτσι θα πλήξουν, για όσους δεν το καταλαβαίνουν, και πολλές μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, και αυτό δεν μπορεί να είναι αποδεκτό» τόνισε ο δήμαρχος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΣΜΕΔΕΚΕΜ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων…

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…