Άρθρο Localit 23 Ιανουαρίου, 2025

Ηράκλειο: Χρηματοδότηση 1,5 εκατ. ευρώ για έργα αποκατάστασης σε σχολεία του δήμου

Στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του υπουργείου Εσωτερικών εντάχθηκε η χρηματοδότηση του Δήμου Ηρακλείου με το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ για έργα σε σχολεία, τόσο εντός όσο και εκτός της πόλης του Ηρακλείου.
Πρόκειται για εργασίες αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν μετά τον σεισμό του Αρκαλοχωρίου σε 18 σχολικά κτίρια, τα οποία στεγάζουν 23 σχολεία όλων των βαθμίδων.
Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Αλέξης Καλοκαιρινός, επεσήμανε: «Οι προσπάθειές μας αποδίδουν, οι διεκδικήσεις μας συνεχίζονται. Γνωρίζουμε ότι η εύρεση κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων για την πραγματοποίηση έργων στο Ηράκλειο, χωρίς να επιβαρύνεται το δημοτικό ταμείο, δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά δεν είναι και αδύνατη. Χρειάζεται συνεργασία και μεθοδικότητα. Βασικός στόχος της δημοτικής μας Αρχής παραμένει να αναπτύξουμε αυτές τις συνέργειες και να διεκδικήσουμε όλα όσα δικαιούται ο τέταρτος μεγαλύτερος δήμος της χώρας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, για τη θετική ανταπόκριση, η οποία ενισχύει τις προσπάθειές μας για τη βελτίωση της σχολικής καθημερινότητας».
Με τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση εντάσσονται στην Πράξη «Αντιμετώπιση ζημιών σε κτίρια και υποδομές από σεισμό στον Δήμο Ηρακλείου» με πόρους από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης εργασίες για τα 18 σχολικά κτίρια που στεγάζουν τα 23 σχολεία όλων των βαθμίδων.
Όπως επισημαίνεται, στις εργασίες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις στον φέροντα οργανισμό, στις τοιχοποιίες και στις αυλές των σχολείων και ο χρόνος υλοποίησης είναι από τις 28/2/2025 έως τις 25/1/2027.

Τα σχολεία που εντάσσονται στο πρόγραμμα αποκατάστασης είναι:

  1. 4ο και 50ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου
  2. 1ο Δημοτικό
  3. 2ο Νηπιαγωγείο Βουτών
  4. 52ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
  5. Δημοτικό Σχολείο Καρκαδιώτισσας
  6. 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου
  7. 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και 11ο Λύκειο
  8. 4ο Λύκειο Ηρακλείου
  9. 10ο Λύκειο Ηρακλείου

10.  11ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

11.  Δημοτικό Σχολείο Κάτω Ασιτών και Νηπιαγωγείο

12.  11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

13.  13ο Λύκειο Ηρακλείου

14.  Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου

15.  Πρότυπο Λύκειο Ηρακλείου

16.  Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Προφήτη Ηλία

17.  Δημοτικό Σχολείο Δαφνών

18.  47ο και 68ο Νηπιαγωγεία

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για πρώτη φορά δημιουργείται αντιπυρική ζώνη στην Πετρούπολη

Αντιπυρική ζώνη μήκους 4.481 μ. και πλάτους 10 μ. δημιουργείται για πρώτη φορά στα όρια…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη υπό τον Γ. Κεφαλογιάννη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πέραμα: Δήμος και κάτοικοι, αποφασισμένοι «κλείνουν την πόλη»

Γιάννης Λαγουδάκος: «Παλεύουμε για τη βελτίωση της ζωής μας, κυκλοφοριακή ασφυξία τέλος! » Σε δυναμική…