Άρθρο Localit 27 Δεκεμβρίου, 2024

Αύξηση περιπολιών και ενίσχυση του Α.Τ. ζητά ο δήμαρχος Αμαρουσίου για την αντιμετώπιση των περιστατικών βίας από νεαρά άτομα

Την έντονη ανησυχία της Δημοτικής Αρχής του δήμου Αμαρουσίου σχετικά με τη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη εμφάνιση περιστατικών βίας και παραβατικών συμπεριφορών από νεαρά άτομα στο δήμο εκφράζει με επιστολή του ο δήμαρχος Θ. Αμπατζόγλου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη.

«Το πρόβλημα αυτό, αναφέρει ο κ. Αμπατζόγλου,  έχει αναδειχθεί σε μείζον ζήτημα, επηρεάζοντας αισθητά την καθημερινότητα των κατοίκων, των επισκεπτών, των επιχειρήσεων και εργαζόμενων, δημιουργώντας σοβαρά και κρίσιμα προβλήματα στο αίσθημα αλλά και την ίδια αυτή καθ’ εαυτή την ασφάλεια.

Όπως έχει διαπιστωθεί, τα εν λόγω φαινόμενα (που πλέον ξεπερνούν το όριο των παραβατικών ενεργειών και αγγίζουν τις εγκληματικές), παρατηρούνται  σε κεντρικές πλατείες του Αμαρουσίου, και κυρίως στον Σταθμό ΗΣΑΠ, στο Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο του Αμαρουσίου και στο Σταθμό Νερατζιώτισσας,  όπου καταγράφονται συμπλοκές, φθορές δημόσιας περιουσίας και συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου  καλεί τον υπουργό να ανταποκριθεί άμεσα στα εξής αιτήματα:

Να αυξηθούν δραστικά και εμφανώς οι περιπολίες και παρουσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στις περιοχές όπου εντοπίζονται τα περισσότερα περιστατικά βίας και παραβατικότητας.

Να ενισχυθεί το Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα για καλύτερη εξυπηρέτηση σειράς θεμάτων που άπτονται της καθημερινής ασφάλειας του Αμαρουσίου, «μίας πόλης που λόγω των ιδιαίτερων επιχειρηματικών και άλλων πολλών δραστηριοτήτων υπόκειται σε μεγάλο υπερτοπικό φορτίο».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 13 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων: Επέκταση σε Ορεστιάδα, Σουφλί, Γρεβενά, Παιονία, Ιστιαία-Αιδηψό και Αίγινα

Την επέκταση του Προγράμματος Σχολικών Γευμάτων σε έξι νέους δήμους της χώρας ανακοίνωσε το Υπουργείο…

Ενδιαφέρουν 13 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Οικογένεια, Παιδεία και Αθλητισμός» στο επίκεντρο εκδήλωσης για την πρόληψη των εξαρτήσεων στη Ναύπακτο

Ο Δήμος Ναυπακτίας, το Τμήμα Ναυπάκτου AHEPA Lepanto 1571 και το Ινστιτούτο P.A.D.A. – Αντιναρκωτική…

Ενδιαφέρουν 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τοπικά Δίκτυα Πρόληψης στους Δήμους της Βοιωτίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βοιωτία μια νέα πρωτοβουλία συνεργασίας μεταξύ της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας…