Άρθρο Localit 02 Δεκεμβρίου, 2024

 Νέες διαγραμμίσεις για 86 σχολικές διαβάσεις σε γειτονιές της Αθήνας

Ολοκληρώθηκαν από τον Δήμο Αθηναίων οι νέες διαγραμμίσεις 86 σχολικών διαβάσεων σε γειτονιές της πόλης, στο πλαίσιο του προγράμματος Safe Roads Project της Hellas Direct.

Οι  τεχνικές παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν σε σχολικές διαβάσεις της 1ης, 2ης, 3ης, 5ης και 7ης Δημοτικής Κοινότητας με συνεργεία από το van του Safe Roads project σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Οδοποιίας του Δήμου Αθηναίων.

Η υλοποίηση του έργου διήρκησε περίπου 2 μήνες. Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε ανάλογη δράση που αφορούσε την κάλυψη λακκούβων στους δρόμους της πόλης.

«Η ασφάλεια των παιδιών είναι το Α και το Ω. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, ο αριθμός ατυχημάτων στον αστικό ιστό παραμένει ιδιαίτερα ανησυχητικός, ενώ οι παρασύρσεις πεζών – και ειδικά παιδιών κοντά σε σχολεία – συνεχίζουν να αποτελούν σημαντική απειλή. Οι μικρές παρεμβάσεις, όπως ο επαναχρωματισμός διαβάσεων υψηλής ανακλαστικότητας, έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια των παιδιών», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

«Δρομολογούμε ήδη σειρά παρεμβάσεων που ενισχύουν την οδική ασφάλεια στον Δήμο Αθηναίων. Αυτή τη φορά, εστιάσαμε στην αναβάθμιση των σχολικών διαγραμμίσεων που για καιρό παρέμεναν χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα. Στόχος η πρόληψη ατυχημάτων ειδικά στα σημεία που κυκλοφορούν παιδιά. Ευχαριστούμε τη Hellas Direct για τη στήριξή της. Πρόθεσή μας είναι η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά», επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Υποδομών, Ανδρέας Γραμματικογιάννης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μη κατηγοριοποιημένο 16 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΛΣΤΑΤ: Το 26,9% του πληθυσμού βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού

Ο πληθυσμός της χώρας που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανέρχεται το 2024…

Ρεπορτάζ 16 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Κουρέτας για τον Ρακοπόταμο: Δεν έχει παραληφθεί το έργο, θα ελεγχθεί εξονυχιστικά η μελέτη και οι ευθύνες όσων την σχεδίασαν

Νέα μελέτη για να αποδειχθεί η αντοχή του οδικού έργου Ρακοπόταμος-Κεραμίδι που κατασκευάζεται για να…

Ρεπορτάζ 15 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στον δήμο Πεντέλης παραχωρήθηκε το «Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας»

Υπεγράφη χθες η παραχώρηση του τουριστικού ακινήτου «Ροδοδάφνη Πεντέλης», γνωστό ως «Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας» στον…