Άρθρο Localit 25 Νοεμβρίου, 2024

Πρωτιά του Δήμου Πολυγύρου στη χρήση του καφέ κάδου

Πρώτος, από όλους τους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, αναδείχτηκε ο Δήμος Πολυγύρου στον δείκτη εκτροπής του ρεύματος ανακύκλωσης του καφέ κάδου για το 2024. Ο Δήμος Πολυγύρου έθεσε σε πιλοτική εφαρμογή το πρόγραμμα από τις 24 Ιουνίου καταφέρνοντας μέσα σ’ αυτό το λίγο χρονικό διάστημα να συγκεντρώσει μεγάλες ποσότητες βιοαποβλήτων, εξασφαλίζοντας την πρωτιά.

«Το στοίχημα είναι μεγάλο, δεδομένου ότι πρέπει να εργαστούμε εντατικά, όχι μόνο για να κρατήσουμε την πρωτιά, αλλά κυρίως για να συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην περισυλλογή των βιοαποβλήτων και την προστασία του περιβάλλοντος. Για τον λόγο αυτό κάνουμε συμμέτοχους τους πολίτες, ενημερώνοντάς τους, ζητώντας ταυτόχρονα τη δική τους συμβολή και συνεργασία, ώστε η νέα αυτή προσπάθεια να γίνει μία απλή και εύκολη συνήθεια», τονίζει ο δήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Εμμανουήλ.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με την ενεργοποίηση της δεύτερης φάσης, που προβλέπεται στην Έκθεση Σχεδιασμού-Οδικού Χάρτη για την ανάπτυξη δικτύου καφέ κάδου και συγκεκριμένα σε δύο πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης του Πολυγύρου, στις οδούς Παπαδιαμάντη και Μακεδονίας. Ήδη μέλη του Μητρώου Εθελοντών του Δήμου Πολυγύρου, από την αρχή της εβδομάδας πραγματοποιούν επισκέψεις σε όλα τα σπίτια των συγκεκριμένων περιοχών ενημερώνοντας τους κατοίκους για τη λειτουργία του καφέ κάδου, μοιράζοντας σχετικά φυλλάδια με χρήσιμες οδηγίες και βιοδιασπώμενες σακούλες, προσφορά της εταιρείας «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.». Η πρώτη αποκομιδή από το καφέ απορριμματοφόρο θα γίνει τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διαχείριση απορριμμάτων 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
DEF X – Μανώλης Γραφάκος: Στην Ελλάδα πραγματοποιείται μία μεταρρύθμιση ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας

«Δεν υπάρχει κανένα νόημα να συνεχίσουμε με το υπάρχον παραγωγικό μοντέλο. Δική μας δουλειά, ως…

Διαχείριση απορριμμάτων 09 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψηφίζεται αύριο Πέμπτη η διάταξη για την ανταπόδοση του τέλους ταφής απορριμμάτων προς τους δήμους

Κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται αύριο Πέμπτη 10 Απριλίου η διάταξη για την ανταποδοτικότητα του…

Διαχείριση απορριμμάτων 07 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
9ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης Δήμου Θεσσαλονίκης

Το 9ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πύλες του την Τετάρτη 12 Μαρτίου…