Άρθρο Localit 18 Νοεμβρίου, 2024

Στο έργο THALLA συμμετέχει η ΕΕΤΑΑ

Το έργο «THALLA- Thriving Agroecology Living Lab», δημιούργησαν το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), την Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) και την Ένωση Αγροτών FARMERS UNION, στο πλαίσιο του Προγράμματος ECO READY (Horizon).

Το  έργο THALLA είναι  διετούς διάρκειας, εστιασμένο στον αγροδιατροφικό τομέα και αποσκοπεί:

  • στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη πολιτικών, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της αγροδιατροφικής αλυσίδας,
  • στη διερεύνηση των κοινωνικο-οικολογικών προκλήσεων, ιδιαιτεροτήτων και αναγκών κάθε τοπικής κοινότητας και
  • στην ανάδειξη πρακτικών και πρωτοβουλιών που προστατεύουν τη βιοποικιλότητα των τοπικών οικοσυστημάτων.

Το THALLA στοχεύει να αναπτύξει σχέδια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (π.χ. πλημμύρες, ξηρασία), καθώς και προτάσεις πολιτικής σε εναλλακτικά σενάρια κρίσης του αγρο-διατροφικού συστήματος ανά περιοχή ενδιαφέροντος. Εστιάζει σε πέντε (5) βασικά διατροφικά προϊόντα (βιομηχανική τομάτα, μέλι, σιτηρά, ελιά και προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας).  Βασικό εργαλείο σε αυτή την προσπάθεια θα αποτελέσουν τα “Ζωντανά Εργαστήρια” με συμμετέχοντες υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, ερευνητές, καταναλωτές, αγρότες και εκπρόσωπους από τη βιομηχανία τροφίμων.

H ανάπτυξη και η υλοποίηση δράσεων από “Ζωντανά Εργαστήρια”, όπως το THALLA, αποτελούν δράσεις ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων της κλιματικής κρίσης και την διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Η συλλογική προσπάθεια και η υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων μπορούν να οδηγήσουν σε ένα πιο βιώσιμο, υπεύθυνο, συμπεριληπτικό και ανθεκτικό μέλλον για τον αγροδιατροφικό τομέα.

Στο πλαίσιο του Έργου θα αναπτυχθούν:

  • Ημερίδες, παρουσιάσεις, ομιλίες και συναντήσεις ανταλλαγής απόψεων, εμπειριών και ενημέρωσης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
  • Διανομή και συμπλήρωση σύντομων ανώνυμων ερωτηματολογίων (σε έντυπη ή/και ηλεκτρονική μορφή) από καταναλωτές, εργαζόμενους, επιχειρηματίες, αγρότες και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  • Διενέργεια ατομικών και ομαδικών συνεντεύξεων από μέλη της ερευνητικής ομάδας του THALLA.
  • Διεξαγωγή ομαδικών συζητήσεων με ενεργά μέλη της τοπικής κοινωνικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας ανά επιλεγμένη περιοχή ενδιαφέροντος.

Ιστοσελίδα έργου: thalla.org

Facebook (https://www.facebook.com/profile.php?id=61567079288823),

LinkedIn (https://www.linkedin.com/company/105395424/admin/dashboard/),

X (https://x.com/Thalla_2024),

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…