Άρθρο Localit 15 Οκτωβρίου, 2024

Δήμος Β. Τζουμέρκων: Αναγκαία η ενίσχυση του Κ.Υ. Πραμάντων και των Περιφερειακών Ιατρείων

Η στελέχωση του Κέντρου Υγείας Πραμάντων και των Περιφερειακών Ιατρείων, που εξυπηρετούν τους κατοίκους του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του δημάρχου Νίκου Βαΐτση με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, Ηλία Θεοδωρόπουλο και τους υποδιοικητές Γεώργιο Δέντσικα και Βασίλειο Στασινόπουλο.

Ο δήμαρχος Ν.  Βαΐτσης και ο διευθυντής του Κ.Υ. Πραμάντων Επαμεινώνδας Αγγέλης, που τον συνόδευε στη συνάντηση στην Πάτρα, εξέθεσαν στη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ τα προβλήματα, που δημιουργεί η υποστελέχωση, καθώς δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν τακτικές ανάγκες, αλλά και έκτακτα περιστατικά. Ειδικότερα, τονίστηκε η ανάγκη στελέχωσης με γενικούς γιατρούς, οδοντίατρο, οδηγό ασθενοφόρου και άλλο επικουρικό προσωπικό.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, ο κ. Θεοδωρόπουλος δήλωσε πως έχουν επισημανθεί τα προβλήματα υποστελέχωσης και θα γίνει προσπάθεια να αντιμετωπιστούν το επόμενο διάστημα, ώστε οι κάτοικοι των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών να έχουν επαρκή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

«Ως δημοτική μας αρχή καταβάλουμε και θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια οι κάτοικοι της περιοχής να έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε δομές υγείας, αλλά και το Κέντρο Υγείας να μπορεί να αντεπεξέλθει σε ανάγκες, που δημιουργεί η αυξημένη ροή επισκεπτών στην περιοχή. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η 6η ΥΠΕ θα κάνει το καλύτερο δυνατόν για τη στελέχωση τόσο του Κέντρου Υγείας όσο και των Περιφερειακών Ιατρείων με επιπλέον γιατρούς και λοιπό προσωπικό. Όπως το καλύτερο προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς, συνδράμοντας σε ό,τι μας ζητηθεί σε επίπεδο υποδομών και όχι μόνο», αναφέρει σε δήλωσή του, ο κ. Βαΐτσης, απευθύνοντας ευχαριστίες προς τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ηλία Θεοδωρόπουλο και τους υποδιοικητές Γ. Δέντσικα και Β. Στασινόπουλο για τη συνεργασία.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 16 Οκτωβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης καταδυτικού τουρισμού

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης καταδυτικού τουρισμού στο πλαίσιο της Δράσης «Τουριστική Ανάπτυξη» του Ταμείου Ανάκαμψης…

Ρεπορτάζ 16 Οκτωβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Eurostat: Αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 21,4% του πληθυσμού στην ΕΕ

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2023 που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη 15/10, …

Ρεπορτάζ 16 Οκτωβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανοίγει σήμερα το φαράγγι της Σαμαριάς, για όλο το μήκος της διαδρομής

Ο οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) ανακοίνωσε ότι από σήμερα Τετάρτη 16 Οκτωβρίου…