Κάθετα αντίθετος με την συγχώνευση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), είναι ο δήμος Βόρειας Κέρκυρας. Ο δήμαρχος Γιώργος Μαχειμάρης με επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον γενικό γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Πέτρο Βαρελίδη, μεταξύ άλλων τονίζει ότι “δοκιμάστηκε το συγκεκριμένο μοντέλο στην Κέρκυρα για 14 χρόνια και απέτυχε παταγωδώς”.
Ο κος Μαχειμάρης ζητά την απόσυρση του σχέδιο νόμου που αφορά «στην συγχώνευση των υφιστάμενων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης σε όλη τη χώρα με ενιαία διοίκηση, χωρίς καμία προετοιμασία, χωρίς δημοσιοποίηση σχεδίου νόμου, χωρίς διαβούλευση».
Στην επιστολή του κάνει λόγο για μέγιστη απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τονίζει: «Ο δήμος Βόρειας Κέρκυρας ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ με την κυβερνητική πρόθεση για συνένωση των ΔΕΥΑ σε μια ανά Περιφέρεια καθώς και οποιαδήποτε πρόταση που εμπεριέχει αναγκαστική ή υποχρεωτική συνένωση».
Τονίζει ότι είναι ανέφικτο να λειτουργήσει το εγχείρημα στο δήμο Βόρειας Κέρκυρας με τις 38 κοινότητες, 150 διάσπαρτους οικισμούς, εκτεταμένο ορεινό όγκο με ανώμαλο γεωανάγλυφο, διαδρομές για υδροληψία μέσα σε δάση , 100 υδατοδεξαμενές , 70 γεωτρήσεις, 140 αντλιοστάσια.
«Σε μια εποχή, αναφέρει ο κος Μαχειμάρης, που η λειψυδρία χτυπάει κόκκινο και η κλιματική κρίση επιταχύνεται, αντί το υπουργείο να ασχολείται για την επάρκεια νερού αναλώνεται σε καταστροφικές ανατροπές, ακυρώνοντας τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και οι οποίες έχουν αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα στην υδροδότηση των δημοτών και του τόπου μας. Θυμίζουμε πως 30 χρόνια η Κέρκυρα περιμένει τα φράγματα, μια υπόθεση που τελικά έχει καταλήξει γραφική. Η σχεδιαζόμενη ρύθμιση με τους συγκεντρωτικούς οργανισμούς, που αγνοούν τις τοπικές συνθήκες , ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη διαχείριση του νερού στο γκρεμό».