Άρθρο Localit 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Δράση ευαισθητοποίησης και υποστήριξης για την άνοια στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την Άνοια, με έμφαση στην σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης αλλά τους παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξη της νόσου, βρέθηκε στο επίκεντρο εκδήλωσης, που διοργάνωσε σήμερα Παρασκευή 27/9, ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία  Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών.

Η συμμετοχή των πολιτών στη δράση ήταν αυξημένη και το ενδιαφέρον τους για το θέμα μεγάλο.

Tην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον ισόγειο χώρο του Β’ ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων, χαιρέτησε ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής, Προσχολικής Αγωγής και Νέας Γενιάς Θ. Σιδηρόπουλος, ενώ παρούσα στην δράση  ήταν  η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Αγγ. Σεμερτζίδου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η ψυχολόγος της Εταιρείας Alzheimer  Ράνια Χατζηρούμπη, εξήγησε τους βασικούς τρόπους διαχείρισης της άνοιας, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για τα βήματα που μπορούν να κάνουν οι οικογένειες και οι φροντιστές των ασθενών.

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, στην οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να λάβουν εμπεριστατωμένες απαντήσεις από τους ειδικούς.

Παράλληλα, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό που παρείχε περαιτέρω πληροφορίες για τη νόσο, τους τρόπους πρόληψης, αλλά και τις διαθέσιμες υπηρεσίες υποστήριξης.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της εκδήλωσης ήταν οι βιωματικές δράσεις για τη Νοητική Ενδυνάμωση. Οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά σε διαδραστικές ασκήσεις, που στόχευαν στη βελτίωση
της νοητικής λειτουργίας, και να πραγματοποιήσουν σύντομα τεστ για τη μέτρηση των γνωστικών τους ικανοτήτων.

Επιπλέον, παρουσιάστηκε η λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, μια δομή που προσφέρει συμβουλές και καθοδήγηση σε άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι δήλωσαν ότι απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τη νόσο της άνοιας και εκτίμησαν ιδιαίτερα τις διαδραστικές δράσεις.

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης δεσμεύεται να συνεχίσει τις δράσεις ευαισθητοποίησης και υποστήριξης για την άνοια, συμβάλλοντας στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και στην καταπολέμηση του στίγματος που
περιβάλλει τη νόσο.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Δήμου και τις υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Έλεγχοι σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς από τη Δημοτική Αστυνομία

Σε στοχευμένες δράσεις ελέγχου ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από…

Ρεπορτάζ 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στον Δήμο Πλατανιά η 3η συνεδρίαση του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων»

Η 3η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων» (Ελ.Δ.Α.Π.), θα πραγματοποιηθεί την…

Ρεπορτάζ 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έκκληση Δήμου Αρταίων για άμεση συμπερίληψη στο κριτήριο Εντοπιότητας

Με αφορμή το προωθούμενο Σχέδιο Νόμου που αφορά στην τροποποίηση της μοριοδότησης εντοπιότητας για την…