Άρθρο Localit 12 Σεπτεμβρίου, 2024

Συνεργασία Δήμου Βριλησσίων – Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Βριλησσίων και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με βασικό στόχο, τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη και προτεραιότητα το περιβαλλοντικό ισοζύγιο της πόλης, ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης  μεταξύ του Δημάρχου Γιάννη Πισιμίση και του Πρύτανη Σπύρου Κίντζιου, στο Δημαρχείο.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μπορεί να συνδράμει στην επιστημονική μελέτη, προστασία, αποκατάσταση και εμπλουτισμό του αστικού και περιαστικού πρασίνου στα Βριλήσσια.

Επιπλέον, συζητήθηκε η υλοποίηση εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων στις σχολικές μονάδες της πόλης, με στόχο τη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης στις νεότερες γενιές.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Καθηγητής Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αριστείδης Μερτζάνης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βριλησσίων, Κωνσταντίνος Γεωργαντάς. Οι προτάσεις που κατατέθηκαν περιλαμβάνουν την εκπόνηση μελετών για την ανάπτυξη και προστασία του πρασίνου, καθώς και την εφαρμογή βιώσιμων περιβαλλοντικών πρακτικών για τη μείωση της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου.

Όπως δήλωσε ο  Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης: «Η συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποτελεί σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση δράσεων περιβαλλοντικού ισοζυγίου που θα στοχεύουν στην ενίσχυση του αστικού και περιαστικού μας πρασίνου, τη μείωση του ανθρακικού μας αποτυπώματος και την εν γένει περιβαλλοντική αναβάθμιση της πόλης μας. Με τη στήριξη εξειδικευμένων επιστημόνων, μπορούμε να προωθήσουμε δράσεις που θα αποδώσουν πολλαπλά οφέλη τόσο στο περιβάλλον όσο και στην κοινωνία. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Σπύρο Κίντζιο, καθώς και στον καθηγητή Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριο Αριστείδη Μερτζάνη, για την άμεση ανταπόκριση και τη διάθεση συνεργασίας όπως αυτή καταγράφηκε στην χθεσινή πρώτη μας συνάντηση στο Δημαρχείο Βριλησσίων. Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Πανεπιστημίου θα καθορίσει συγκεκριμένα έργα και δράσεις στο επόμενο χρονικό διάστημα, που θα ενισχύσουν την αστική και περιαστική χλωρίδα των Βριλησσίων, συμβάλλοντας στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της πόλης μας. Στο πρόγραμμα δράσεών μας περιλαμβάνεται, εκτός των άλλων, και ο σημαντικός στόχος δεντροφύτευσης του διαζώματος στη Λ. Πεντέλης με δέντρα και παρτέρια κατά μήκους της Λεωφόρου από την οδό 25ης Μαρτίου έως τη Λ. Αναπαύσεως»

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Σεπτεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σ. Ζαχαράκη: Οι 4 άξονες αναμόρφωσης και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους

«Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αναμορφώνει και ενισχύει περαιτέρω το κοινωνικό κράτος με έμφαση…

Ρεπορτάζ 12 Σεπτεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Β. Κουνουρία: Δύο ενεργειακά αυτόνομους μετεωρολογικούς σταθμούς τοποθέτησε ο δήμος σε Άστρος και Δολιανά

Δύο πλήρως ενεργειακά αυτόνομους μετεωρολογικούς σταθμούς,  με δυνατότητα συλλογής, ασύρματης αποστολής και ευφυούς διαχείρισης δεδομένων,…

Ρεπορτάζ 12 Σεπτεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
“EΣΠΑ on the road”: «Το Μικρότερο Θεατρικό Έργο στο μικρότερο Αρχαίο θέατρο»

Το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στην Άρτα η εκδήλωση «Το Μικρότερο Θεατρικό Έργο στο…