Άρθρο Localit 30 Αυγούστου, 2024

Πολιτιστικές Διαδρομές στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης

Ολοκληρώθηκε το έργο «Πολιτιστικές Διαδρομές στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης», το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη» για την περίοδο 2021-2027, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ξάνθης.

Το έργο στοχεύει στην ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, προσφέροντας στους επισκέπτες τη μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν εκατό σημεία ενδιαφέροντος του παραδοσιακού οικισμού, τα οποία καταγράφηκαν και τεκμηριώθηκαν λεπτομερώς με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Επιπλέον, όπως ενημερώνει ο Δήμος Ξάνθης, ένας πρωτοποριακός Ψηφιακός Πολιτιστικός Οδηγός, διαθέσιμος μέσω ιστοσελίδας και φορητών συσκευών, προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε μια ανεπανάληπτη εικονική εμπειρία με πανοραμικές περιηγήσεις 360°, δίνοντάς τους την αίσθηση ότι βρίσκονται στην καρδιά της Παλιάς Πόλης.

Όλο το υλικό και τα αποτελέσματα του έργου είναι ελεύθερα προσβάσιμα στο κοινό μέσω της ιστοσελίδας https://oldtown.cityofxanthi.gr/, που λειτουργεί ως ο κεντρικός κόμβος πληροφόρησης και πρόσβασης στο πλούσιο ψηφιακό περιεχόμενο που δημιουργήθηκε.

Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο Παλαιό Δημαρχείο της Ξάνθης, ο οποίος λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες που επιθυμούν να ενημερωθούν και να αποκτήσουν υλικό από το έργο, παρέχοντας τους τη δυνατότητα να ανακαλύψουν περισσότερα για την ιστορία και τον πολιτισμό της Παλιάς Πόλης, εμπλουτίζοντας την εμπειρία τους.

«Τα οφέλη του έργου είναι πολλαπλά, ενισχύοντας την αναγνωρισιμότητα της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, ενώ ταυτόχρονα προάγει τη γνώση και την εκτίμηση της τοπικής ιστορίας και πολιτισμού μέσω της ψηφιακής παιδείας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος, εκφράζοντας ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίησή του, και προσκαλεί τόσο τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν τους κρυμμένους θησαυρούς της Παλιάς Πόλης μέσα από τις νέες πολιτιστικές διαδρομές.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ο πρώτος στην Ελλάδα που  γίνεται μέλος στο Δίκτυο Πόλεων Φιλικών προς την τρίτη ηλικία του Π.Ο.Υ.

Την ένταξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο δίκτυο «WHO Global Network for Age-friendly Cities and Communities»…

Ρεπορτάζ 30 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άμεσα μέτρα από τον Δήμο Τρικκαίων για το «σκαθάρι της μουριάς»

Μια ασθένεια για το πλήθος των μουριών που είναι φυτεμένες στα Τρίκαλα, απειλεί αυτό το…

Ρεπορτάζ 30 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πωγώνι: Πρόταση για ανάπλαση τριών πλατειών υπέβαλε ο Δήμος στο Πράσινο Ταμείο

Πρόταση χρηματοδότησης για την ανάπλαση πλατειών Κοινοτήτων Αγίου Κοσμά, Αρετής και Βήσσανης υπέβαλε στο Πράσινο…