Άρθρο Localit 30 Αυγούστου, 2024

Πωγώνι: Πρόταση για ανάπλαση τριών πλατειών υπέβαλε ο Δήμος στο Πράσινο Ταμείο

Πρόταση χρηματοδότησης για την ανάπλαση πλατειών Κοινοτήτων Αγίου Κοσμά, Αρετής και Βήσσανης υπέβαλε στο Πράσινο Ταμείο ο Δήμος Πωγωνίου.

Όπως σημειώνει πρόκειται για έργο που θα αναδείξει και θα αναβαθμίσει τις τρεις Κοινότητες ευνοώντας παράλληλα την ανάπτυξη ποικίλων δραστηριοτήτων. Η μελέτη προβλέπει τη δημιουργία πλατειών που θα λειτουργούν ως χώροι συγκέντρωσης για αναψυχή και επικοινωνία των κατοίκων.

Στόχος της παρέμβασης είναι να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της υφιστάμενης κατάστασης, με παρεμβάσεις ήπιου χαρακτήρα, κατάλληλης επιλογής υλικών αλλά και με επιλογή κατάλληλης φύτευσης, οι οποίες δεν θα αλλοιώνουν τη λειτουργία και τον χαρακτήρα του κοινοχρήστου χώρου. Ο βασικός άξονας σχεδιασμού της συγκεκριμένης μελέτης είναι η σύνδεση των πλατειών με την αρχιτεκτονική των οικισμών.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 281.961,00€ με Φ.Π.Α.24% και η πρόταση χρηματοδότησης υποβλήθηκε στο Πράσινο Ταμείο στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» για τα έτη 2023-2024, στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ο πρώτος στην Ελλάδα που  γίνεται μέλος στο Δίκτυο Πόλεων Φιλικών προς την τρίτη ηλικία του Π.Ο.Υ.

Την ένταξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο δίκτυο «WHO Global Network for Age-friendly Cities and Communities»…

Ρεπορτάζ 30 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πολιτιστικές Διαδρομές στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης

Ολοκληρώθηκε το έργο «Πολιτιστικές Διαδρομές στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης», το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 30 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άμεσα μέτρα από τον Δήμο Τρικκαίων για το «σκαθάρι της μουριάς»

Μια ασθένεια για το πλήθος των μουριών που είναι φυτεμένες στα Τρίκαλα, απειλεί αυτό το…