Άρθρο Localit 30 Αυγούστου, 2024

Ηράκλειο: Αυτοψία  δημάρχου στην Αγία Τριάδα – Στο επίκεντρο οι μελέτες του έργου ανάπλασης

Το μήνυμα ότι η αναβάθμιση της Αγίας Τριάδας αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, έστειλε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός που επισκέφθηκε την ιστορική συνοικία, μαζί με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη, για να εξεταστούν επί τόπου διάφορα θέματα σχετικά με την ένταξη της περιοχής παρέμβασης από το υπάρχον, στο νέο σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ).

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός, ο οποίος συνοδευόταν και από τον Πρόεδρο του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας Συμεών Χούπα, την Προϊσταμένη του Γραφείου Παλιάς Πόλης Εύη Παπαδάκη, το στέλεχος του τμήματος Φωτεινή Τριγωνάκη και τον Ειδικό Σύμβουλο Σπύρο Δοκιανάκη, περιηγήθηκε για άλλη μια φορά σε πολλούς δρόμους της Αγίας Τριάδας, συνομιλώντας με πολίτες για ζητήματα που τους απασχολούν, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ακόμη δρόμος μπροστά, αλλά η Δημοτική Αρχή έχει την βούληση να προχωρήσει το σχεδιασμό που θα αλλάξει τη συνοικία, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, έγινε συζήτηση για τα σημεία που θα προτεραιοποιηθούν σε εφαρμογή του ΦΕΚ του 2020 όσον αφορά τη ρυμοτομία της περιοχής, αλλά και για την οριστική μελέτη, που βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, πάντα σε συνεννόηση με την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η μελέτη εφαρμογής, η οποία και θα ανοίξει το δρόμο για την προκήρυξη του έργου.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός σε δήλωσή του επεσήμανε ότι η αυτοψία στην Αγία Τριάδα είχε στόχο την καταγραφή διαφόρων ζητημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν για να ολοκληρωθεί η μελέτη, επισημαίνοντας: «Το νέο σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, περιλαμβάνει την ανάπλαση ενός μεγάλου τμήματος  της Αγίας Τριάδας με πεζόδρομους, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, πλατείες και βεβαίως, περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα, την ανακατασκευή της φάμπρικας Ανωγειανάκη, που θα γίνει ένα Μουσείο- Πολιτιστικό Κέντρο. Είδαμε επί τόπου προβλήματα τα οποία υπάρχουν και τα οποία πρέπει να αντιμετωπίζονται συγκεκριμένα και σε αρκετές περιπτώσεις και σημειακά. Καταγράψαμε διάφορα ζητήματα τα οποία έχουν προκύψει και αυτή η καταγραφή θα τροφοδοτήσει και την ολοκλήρωση της μελέτης η οποία επίκειται, έτσι ώστε επιτέλους να ξεκινήσει το έργο».

Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη για την Αγία Τριάδα προβλέπει την ανάπλαση συνολικής έκτασης 15 στρεμμάτων και χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) με το ποσό των 7.500.000ευρώ.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ο πρώτος στην Ελλάδα που  γίνεται μέλος στο Δίκτυο Πόλεων Φιλικών προς την τρίτη ηλικία του Π.Ο.Υ.

Την ένταξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο δίκτυο «WHO Global Network for Age-friendly Cities and Communities»…

Ρεπορτάζ 30 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πολιτιστικές Διαδρομές στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης

Ολοκληρώθηκε το έργο «Πολιτιστικές Διαδρομές στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης», το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 30 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άμεσα μέτρα από τον Δήμο Τρικκαίων για το «σκαθάρι της μουριάς»

Μια ασθένεια για το πλήθος των μουριών που είναι φυτεμένες στα Τρίκαλα, απειλεί αυτό το…