Άρθρο Localit 29 Αυγούστου, 2024

Πρεμιέρα για το Φεστιβάλ Πόλης του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Το Φεστιβάλ Πόλης 2024 του Δήμου Αγίου Δημητρίου κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 30 Αυγούστου, στις 20:30, στο Στρογγυλό Σχολείο «Τάκης Ζενέτος» δίνοντας προτεραιότητα στα παιδιά! Η πρώτη φετινή εκδήλωση είναι μία παιδική παράσταση με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και τίτλο «Ζωντανό Μουσείο» που πραγματεύεται θέματα όπως το bullying, ο ρατσισμός, η εμμονή στην εξωτερική εμφάνιση, η βιομηχανοποίηση της φύση κ.α..

Από τις εκδηλώσεις που ακολουθούν ξεχωρίζουν πολύ σημαντικές συναυλίες όπως η σύμπραξη του αξεπέραστου Κώστα Χατζή με τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Αγίου Δημητρίου, η συναυλία αφιέρωμα «100 Χρόνια Μίμης Πλέσσας», εκείνη του ξεχωριστού συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη αλλά και η συναυλία της Ρίτας Αντωνοπούλου και του Σταύρου Σιόλα.

Στο φετινό Φεστιβάλ Πόλης Αγίου Δημητρίου όμως, την τιμητική του έχεικαι το θέατρο με σπουδαίες παραστάσεις όπως «Η θάλασσα και ο γέρος» σε σκηνοθεσία ΜαρλένΚαμίνσκι, με τους Τάσο Νούσια, Βασίλη Μηλιώνη και Φαίδρα Σούτουκαι η κλασική πλέον βρετανική κωμωδία του Antony Neilson «Πες μου ότι είναι ψέμα», σε διασκευή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα Ημέρες Παράδοσης, Πανηγυρίσματα και Γλεντίσματα για όλους αλλά και πολλές ακόμα ποιοτικές εκδηλώσεις και παραστάσεις για τα παιδιά!

Όπως τονίζει ο δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης: «Η φιλοσοφία του προγράμματος των εκδηλώσεων είναι να κάνουμε τον Άγιο Δημήτριο μια πόλη που θέλεις να ζεις αλλά και σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες της. Η Τέχνη είναι ένας από τους πιο ευχάριστους και ωφέλιμους δρόμους για να το πετύχουμε και τον ακολουθούμε με σταθερά και προσεκτικά βήματα. Τέτοιες πετυχημένες καλλιτεχνικές δράσεις όπως το Φεστιβάλ Πόλης, που βρίσκουν ανταπόκριση από τους συμπολίτες μας, τις στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και σκοπεύουμε να τις αναπτύξουμε περαιτέρω! Ας απολαύσουμε λοιπόν τις εκδηλώσεις αυτές, έχοντας κατά νου αυτό που έλεγε ο Πάμπλο Πικάσο ότι: “Η τέχνη ξεπλένει από την ψυχή τη σκόνη της καθημερινότητας”. Καλή διασκέδαση!».

«Ελπίζω οι εκδηλώσεις που έχουμε προγραμματίσει να αποτελέσουν μια ευχάριστη πρόταση για την καλοκαιρινή βραδινή έξοδο των συμπολιτών μας και να απολαύσουν κάθε τους στιγμή! Ευχαριστώ όλους τους εργαζόμενους του Δήμου που συμμετείχαν στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των εκδηλώσεων!», σημειώνει η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αγγελική Σαραβελάκη.

Φέτος, όπως σημειώνει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε περισσότερα σημεία της πόλης, με στόχο οι εκδηλώσεις να έλθουν πιο κοντά σε όλες τις γειτονιές και να τις προσεγγίσουν ακόμα περισσότεροι δημότες.

Οι παραστάσεις – όλες δωρεάν– θα γίνουν στο εμβληματικό Στρογγυλό Σχολείο “Τάκης Ζενέτος”, στην Πλατεία Μίκη Θεοδωράκη, στην Πλατεία Δημοκρατίας, στην Πλατεία Γιώργου Σεφέρη, στην Πλατεία Παναγούλη, στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Δημητρίου, στο  Πάρκο Ασυρμάτου και στην Πλατεία Άρη Βελουχιώτη.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Αγίου Δημητρίου εκτός από δωρεάν ψυχαγωγία για τους πολίτες, αποτελούν έμπρακτη στήριξη του Δήμου στον καλλιτεχνικό κόσμο. Είναι μια έκφραση αλληλεγγύης προς κάθε κατεύθυνση καθώς συμπληρώνεται ιδανικά από την προσφορά των πολιτών σε είδη καθημερινής χρήσης, που όσοι το επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν σε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Οι προσφορές πολιτών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης αποτελούν πολύτιμη συνδρομή προς τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου, οι  οποίες φροντίζουν καθημερινά για τις ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Πόλης Αγίου Δημητρίου 2024:

https://online.anyflip.com/mwpjh/ztgu/mobile/index.html

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 29 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συγκέντρωση σχολικών ειδών από τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Σχολικά είδη, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών των οικογενειών που αδυνατούν να ανταπεξέρθουν…

Ρεπορτάζ 29 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πρόσληψης 54 σχολικών καθαριστριών στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Τη διαδικασία πρόσληψης 54 καθαριστριών για τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ολοκλήρωσε έγκαιρα…

Ρεπορτάζ 29 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αύξηση 29,97% σημείωσε η συλλογή βιοαποβλήτων στο Δήμο Αμαρουσίου

Σημαντική αύξηση της τάξης του 29,97%,  καταγράφηκε την τελευταία διετία στις ποσότητες βιοαποβλήτων που συλλέχθηκαν…