Άρθρο Localit 22 Αυγούστου, 2024

Ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού στον Δήμο Αγίου Δημητρίου

Στην ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού προχωρά ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, καθώς ο δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης υπέγραψε τη σχετική σύμβαση. Στόχος είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του δημοτικού φωτισμού, μέσω της αντικατάστασης συμβατικών φωτιστικών και λαμπτήρων με νέα σύγχρονης τεχνολογίας σώματα και λαμπτήρες (LED), αλλά και την εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού για τον έλεγχο της λειτουργίας των φωτιστικών.

Η συνολική δαπάνη τής προμήθειας ανέρχεται σε 2.671.150,34 ευρώ και το κόστος θα καλυφθεί με δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αφού αυτή τη διαδικασία είχε δρομολογήσει η προηγούμενη διοίκηση, όπως αναφέρει η τωρινή δημοτική Αρχή.

«Η αναβάθμιση του οδοφωτισμού θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη μείωση του κόστους λειτουργίας και στην προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα, θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης μας, προσφέροντας ασφάλεια και καλύτερη ορατότητα», ανέφερε ο κ. Μαμαλάκης με την υπογραφή της σύμβασης και προσέθεσε: «Στόχος μας είναι να διευθετηθούν οι ελλείψεις και οι αστοχίες που υπήρξαν από την προηγούμενη διοίκηση κατά την προετοιμασία της ωρίμανσης του έργου. Η νέα δημοτική Αρχή δεσμεύεται να ολοκληρώσει το έργο και να επιλύσει όλα τα εκκρεμή ζητήματα, ώστε να έχουμε ένα πλήρως λειτουργικό και σύγχρονο σύστημα φωτισμού».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Κάππος τόνισε μεταξύ άλλων: «Αντικείμενο της σύμβασης είναι η αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών σωμάτων με νέα τεχνολογίας LED. Δυστυχώς, η προηγούμενη δημοτική Αρχή άφησε ένα μεγάλο έργο ημιτελές, καθώς η σύμβαση δεν περιλαμβάνει τον χαμηλό φωτισμό σε πάρκα, πλατείες και αθλητικές εγκαταστάσεις. Επιπλέον, υπάρχουν σημαντικά τεχνικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως η κατάσταση των ηλεκτρικών δικτύων και των μεταλλικών ιστών. Ως νέα διοίκηση θα επιδιώξουμε την ευρύτερη ανάπτυξη του δικτύου».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε δημόσια διαβούλευση το αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα

Σε δημόσια διαβούλευση, μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου του 2024, τέθηκε το αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο για…

Ρεπορτάζ 23 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣτΕ: Νόμιμη η ενοποίηση του ΠΔ για τους οικισμούς προ του 1923 με εκείνο για πάνω από 2.000 κατοίκους

Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με τη γνωμοδότηση 74/2024 (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Μαργαρίτα…

Ρεπορτάζ 23 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας Δήμου Αγ. Δημητρίου στον Δήμο Μαραθώνα

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα αλληλεγγύης, παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια στον Δήμο Μαραθώνα, στέλνοντας…