Άρθρο Localit 13 Αυγούστου, 2024

156 πυρόπληκτα ζωάκια μεταφέρθηκαν σε δομές για περίθαλψη

Εκατόν πενήντα έξι πυρόπληκτα ζώα από τις περιοχές του Βαρνάβα, της Σταμάτας, Άνω Βριλήσσια και Πεντέλη φιλοξενούνται σε σταθμό πυρόπληκτων ζώων που λειτουργεί από την Κυριακή το βράδυ στο Κλειστό Ολυμπιακού Γυμναστήριο Γαλατσίου (Παλαί).

Ο Δήμος Γαλατσίου, υπό τη διαχείριση της Dog’s Voice και της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ), άνοιξε για άλλη μια φορά το Κλειστό Ολυμπιακό Γαλατσίου για πυρόπληκτα ζώα και εξασφάλισε την κατάλληλη φροντίδα και φιλοξενία για αυτά, με τη συμμετοχή και την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.

είτε με εθελοντική εργασία, είτε με παροχή τροφών και εξοπλισμού.

Όσοι πολίτες επιθυμούν να συνδράμουν αυτήν την προσπάθεια, μπορούν να επικοινωνήσουν  με την Dog’s Voice στα τηλέφωνα 6987478295, 6943886569, 6971849862, 6984891906 για να ενημερωθούν σχετικά με τις υπάρχουσες ανάγκες.

Η ιδρύτρια του Dogs Voice, Έλενα Δέδε, μιλώντας στο MEGA ανέφερε πως τα ζώα είναι κατάσταση στρες.

 

«Είναι μια μεγάλη μάχη. Έχουμε και κάποια ζώα που είναι χαμένα, αδέσποτα, δεν ξέρουμε σε ποιον ανήκουν, και η δική μας μάχη είναι να μην γυρίσουν ξανά στον δρόμο. Μας φιλοξενεί ο δήμαρχος Γαλατσίου κ. Μαρκόπουλος, είμαστε στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου, εδώ καταφθάνουν ζώα από όλη την Αττική, εδώ καταγράφονται και εδώ παρέχεται με την εθελοντική δράση κτηνιάτρων Ελλάδος η ιατρική περίθαλψη που πρέπει να λάβουν», ανέφερε.

«Οι επιβεβαιωμένοι διασώστες είναι ήδη σε επικοινωνία μαζί μας, ο κόσμος μπορεί να μας βρει στα social media που έχουμε ανακοινώσει και τηλέφωνα επικοινωνίας. Αυτό γίνεται σε συνεννόηση με την ειδική Γραμματεία προστασίας ζώων του υπουργείου Εσωτερικών και άλλα σωματεία που κάνουν εξαιρετική δουλειά», συμπλήρωσε η κ. Δέδε.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τον σταθμό πυρόπληκτων ζώων στο Παλαί Γαλατσίου,  στο υπουργείο Εσωτερικών λειτουργεί από την Ειδική Γραμματεία Ζώων Συντροφιάς συντονιστικό κέντρο για τα ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο στην ευρύτερη περιοχή του Βαρνάβα.  Οι πολίτες, όπως αναφέρει το υπουργείο, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213 1361085 και 213 1361033.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 13 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης σε δήμους της Αττικής για την ανακούφιση των πυροπλήκτων

Τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους ανακοινώνουν οι δήμοι της Αττικής. Τα είδη…

Ρεπορτάζ 13 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
΄Αμεση κινητοποίηση για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών του Δήμου Αμαρίου

Η αντιμετώπιση των συνεπειών της πρόσφατης καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε την περιοχή ήταν το αντικείμενο…

Ρεπορτάζ 13 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική: 15 μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους – Τι προβλέπεται για αποζημιώσεις και ενισχύσεις

Το πλαίσιο της κρατικής αρωγής για τη στήριξη περιοχών της Αττικής που επλήγησαν από την πυρκαγιά…