Άρθρο Localit 02 Αυγούστου, 2024

Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις Δ.Κ. Αφρατίου και Φύλλων αιτήθηκε η δήμαρχος Χαλκιδέων

Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για τις Δημοτικές Κοινότητες Αφρατίου και Φύλλων της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων, ζήτησε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα σήμερα, Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024, με σχετικό αίτημά της προς τη Διεύθυνση Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, μετά την πυρκαγιά που έπληξε τις ανωτέρω περιοχές, κατά τις προηγούμενες ημέρες.

Στο αίτημα αναφέρονται τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε, οι Δημοτικές Κοινότητες Αφρατίου και Φύλλων, του Δήμου Χαλκιδέων, επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά, που ξεκίνησε από τον όμορο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων, την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024, και πέρασε στα διοικητικά όρια του Δήμου Χαλκιδέων και συγκεκριμένα στις Δημοτικές Κοινότητες Αφρατίου και Φύλλων, στις οποίες προκλήθηκαν ζημιές σε δασικές και αγρολιβαδικές εκτάσεις.

Με βάση τα ανωτέρω, αιτούμαστε την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δημοτικών Κοινοτήτων Αφρατίου και Φύλλων, της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων, του Δήμου Χαλκιδέων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 02 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λάρισα: Δωρεάν χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων στην πόλη

Στη διάθεση των πολιτών είναι από σήμερα, Παρασκευή, 70 ηλεκτρικά ποδήλατα του Δήμου Λαρισαίων, για…

Ρεπορτάζ 02 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καβάλα: Πιλοτική παρακολούθηση δασών με τεχνολογία αιχμής στο Δάσος της Λιμνιάς

Η πρώτη πιλοτική δοκιμή εργαλείων προηγμένης τεχνολογίας, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς την περασμένη εβδομάδα (24/7), στο Δάσος…

Ρεπορτάζ 02 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: 11η “Άρτος-Οίνος-Έλαιον” αφιερωμένη στο Μπακάλικο

Αύριο Σάββατο 3 Αυγούστου στις 20:30 στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, θα διοργανωθεί η “Άρτος-Οίνος-Έλαιον”, με…