Άρθρο Localit 02 Αυγούστου, 2024

Ολοκληρώθηκε το Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων του Δήμου Αμφιλοχίας

Ολοκληρώθηκε το «Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων (Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.) του Δήμου Αμφιλοχίας», στο πλαίσιο του Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» 2021 του Πράσινου Ταμείου, στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», για την δράση «Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων – Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.», από το οποίο χρηματοδοτείται.

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Εξασφάλιση των Κοινόχρηστων και Κοινωφελών Χώρων (ΕΣΕΚΚ) στοχεύει στη συλλογή, καταγραφή, οργάνωση και αξιολόγηση των σχετικών στοιχείων των Δήμων, για την ιεράρχηση όλων των κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων που κινδυνεύουν να απωλέσουν τον κοινόχρηστο/κοινωφελή χαρακτήρα τους, εντός μιας πολεοδομικής ενότητας λόγω άρσης ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης.

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο για την εξασφάλιση των Κοινόχρηστων και Κοινωφελών χώρων έχει ως στόχο να συμβάλει στην ολοκλήρωση της εφαρμογής του σχεδίου πόλης.

– Κατά την υλοποίηση των Υπηρεσιών για τη σύνταξη Επιχειρησιακού Σχεδίου για την εξασφάλιση των Κοινόχρηστων και Κοινωφελών χώρων του Δήμου Αμφιλοχίας, υλοποιήθηκε:

  • Καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και κατάταξη των χώρων αυτών σε μία (1) από τις τέσσερις (4) κατηγορίες, όπως ορίζει η παρ.2 του άρθρου 92 του ν. 4759/2020 και στη συνέχεια,
  • Ιεράρχηση με βάση την αναγκαιότητά τους για τον ευρύτερο πολεοδομικό σχεδιασμό του οικείου δήμου, δημοτικής ενότητας ή δημοτικής κοινότητας, όπως ορίζει η παρ.5 του άρθρου 92 του ν. 4759/2020.

– Για κάθε Δημοτική Ενότητα/Κοινότητα όπου έγινε η εφαρμογή ρυμοτομικού σχεδίου πόλης παραδόθηκε η αντίστοιχη Τεχνική-αιτιολογική Έκθεση που συνοδεύεται από μία Γεωχωρική Βάση Δεδομένων η οποία περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • Εγκεκριμένο Ρυμοτομικό σχέδιο και Κοινόχρηστους και
  • Κοινωφελείς χώρους που δεν έχουν απαλλοτριωθεί.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 02 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λάρισα: Δωρεάν χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων στην πόλη

Στη διάθεση των πολιτών είναι από σήμερα, Παρασκευή, 70 ηλεκτρικά ποδήλατα του Δήμου Λαρισαίων, για…

Ρεπορτάζ 02 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καβάλα: Πιλοτική παρακολούθηση δασών με τεχνολογία αιχμής στο Δάσος της Λιμνιάς

Η πρώτη πιλοτική δοκιμή εργαλείων προηγμένης τεχνολογίας, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς την περασμένη εβδομάδα (24/7), στο Δάσος…

Ρεπορτάζ 02 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις Δ.Κ. Αφρατίου και Φύλλων αιτήθηκε η δήμαρχος Χαλκιδέων

Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για τις Δημοτικές Κοινότητες Αφρατίου και Φύλλων…