Άρθρο Localit 02 Αυγούστου, 2024

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Δημιουργία εφαρμογής Olympia app για την προβολή και ανάδειξη της περιοχής

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας αξιοποιεί για πρώτη φορά τις τεχνολογικές δυνατότητες, δημιουργώντας την εφαρμογή Olympia app, με σκοπό την προβολή και ανάδειξη της περιοχής, όσο και την παροχή βοήθειας προς τους επαγγελματίες σε πρακτικά ζητήματα, που άπτονται της δουλειάς τους.

Όπως ενημερώνει, η  είσοδος της πόλης στον ψηφιακό κόσμο, σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, συμφωνήθηκε με την υπογραφή ψηφιακά του Μνημονίου και Ειδικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, στη διαδικτυακή συνάντηση που είχαν την Τετάρτη, 31/7, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, η Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστήμιου, Χριστίνα Κουλούρη, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος για την υλοποίηση του προγράμματος και Ομότιμος Καθηγητής του Παντείου, Κωνσταντίνος Κοσκινάς και η Υπεύθυνη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου,  Κατερίνα Παρασίδου.

«Η προβολή της Αρχαίας Ολυμπίας και η εξυπηρέτηση των επισκεπτών τίθενται στο επίκεντρο των επιδιώξεων του Δήμου μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, προσθέτοντας ότι «η Αρχαία Ολυμπία, παράλληλα με την ιστορία της, διαθέτει σημεία ενδιαφέροντος που δεν είναι ακόμα γνωστά στους επισκέπτες. Έχουμε υποχρέωση να αναδείξουμε το μοναδικό φυσικό κάλλος της περιοχής, τα γραφικά χωριά μας, τον αξιοσημείωτο θρησκευτικό τουρισμό, όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Δήμο. Μέχρι σήμερα, λοιπόν, δεν είχε δημιουργηθεί ένα πρότζεκτ σαν αυτό, το οποίο θα εξυπηρετεί επισκέπτες και κατοίκους, ώστε να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας».

Από την πλευρά της, η κα Κουλούρη, ανέφερε ότι «δεν αρκεί το brand name, αλλά η ανάδειξη του σύγχρονου προσώπου του ξεχωριστού αυτού τόπου, η οποία θα δίνει νέες δυνατότητες ανάπτυξης στην περιοχή, δηλαδή σε αυτό ακριβώς που στοχεύει και υλοποιεί ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας».

Τέλος, ο κ. Κοσκινάς επισήμανε ότι «τέτοιες πρωτοβουλίες χρηματοδοτούνται τόσο από το Κράτος, όσο και από Ευρωπαϊκά προγράμματα. Η Αρχαία Ολυμπία θα είναι σε θέση να κεφαλαιοποιήσει το όνομά της, όχι μόνο στα πλαίσια της ολυμπιακής επιτροπής αλλά και στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μια τέτοια “ολυμπιακή εφαρμογή” θα αποτελέσει αναμφίβολα και μοχλό για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Τέλος, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ταχύτητα με την οποία ενήργησαν και δεσμεύτηκαν για το επόμενο ραντεβού τους με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 02 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λάρισα: Δωρεάν χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων στην πόλη

Στη διάθεση των πολιτών είναι από σήμερα, Παρασκευή, 70 ηλεκτρικά ποδήλατα του Δήμου Λαρισαίων, για…

Ρεπορτάζ 02 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καβάλα: Πιλοτική παρακολούθηση δασών με τεχνολογία αιχμής στο Δάσος της Λιμνιάς

Η πρώτη πιλοτική δοκιμή εργαλείων προηγμένης τεχνολογίας, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς την περασμένη εβδομάδα (24/7), στο Δάσος…

Ρεπορτάζ 02 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις Δ.Κ. Αφρατίου και Φύλλων αιτήθηκε η δήμαρχος Χαλκιδέων

Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για τις Δημοτικές Κοινότητες Αφρατίου και Φύλλων…